Tettünk vele még egy kört: megjelent a Project Cars: Game of the Year Edition

írta: Motorsportal
2016. május 04. 10:45

Közel egy évvel ezelőtt, tavaly májusban írtunk nektek az akkor megjelent Project CARS-ról. Az eltelt időben jött néhány autós játék, de ezt az egyet azóta sem tudtuk félretenni, a Slightly Mad Studios fejlesztőcsapata kiváló munkát végzett. Ez abból is látszik, hogy megjelent a Game of the Year Edition, azaz a játék Év játéka kiadása (ilyen nyilvánvalóan csak azon játékoknak lehet, amik elnyerték az Év játéka díjat egy rangos díjkiosztón, vagy abszolút, vagy saját kategóriájukban), mely magába foglal mindent, amivel a Project CARS hónapról hónapra bővült. Megnéztük, mivel lett több, és hogy érdemes-e azoknak is ezt választani, akik korábban esetleg letettek a játékról, vagy nem mertek belevágni sem.

Szerencsére a játék még ugyanannyira lélegzetelállító minden platformon, mint annak idején. A pályák kidolgozottsága továbbra is elismerésre méltó, ahogy az autóké is, melyekből, mint arról lejjebb olvashattok, jóval több lett az elmúlt évben. A megjelenés után kiadott frissítések ráadásul sokat javítottak rajta, javult a látvány, az esőzés, az időjárás változása, a mesterséges intelligencia viselkedése, az autók kezelhetősége, valamint bekerült számos új, az élményt összességében fokozó funkció. Ezek természetesen mind részét képezik a Game of the Year kiadásnak, aki ezt szerzi be, csak telepíti, és máris megkap mindent.

Ami viszont még ennél is izgalmasabb, hogy a játék része az összes kiadott letölthető csomag, név szerint az Aston Martin Track Expansion, a Modified Car Pack, a Racing Icons Car Pack, a Limited Edition upgrade, az Audi Ruapuna Speedway Expansion, az Old vs. New Car Pack, a Japanese Car Pack, a Classic Lotus Track Expansion, a Renault Sport Car Pack, a Stanceworks Track Expansion, illetve a US Race Car Pack, sőt, több exkluzív tartalom is megtalálható benne: egy nürburgringi pálya, valamint két Pagani autó (a Zonda Revolucion és a Huayra BC). Ezek összesen több mint ötven autót adnak hozzá a már korábban sem szerény kínálathoz, köztük a McLaren F1-gyel, az 1967-es Ford Mk IV-gyel, a Porsche 911, a Ford Mustang és a BMW 2002 Turbo két változatával. A vezethető autók száma így már 125-re rúg, sikerült közel duplájára növelni az alapjátékhoz képest. Kaptunk továbbá több új versenyhelyszínt (Mojave, Ruapuna Park, Rouen les Essarts és Bannochbrae) illetve több mint 60, játékosok által kreált autófestést.

A Project Cars Game of the Year változata a teljes élményt kínálja, így akinek valamiért anno kimaradt, de szereti az autóverseny játékokat, annak azért, aki pedig megvásárolta ugyan az alapjátékot, de a letölthető tartalmakat nem gyűjtötte be, annak azért tudjuk szívből ajánlani. Várhatóan jó ideig nem kapunk hasonló versenyjátékot, vagy legalábbis nem ebben a minőségben, így ha PC-n, PlayStation 4-en vagy Xbox One-on szoktatok játszani, ez lehet a legjobb választás. Fontos lehet még megjegyezni így, a virtuálisvalóság-forradalom kezdetén, hogy a Project Cars már most teljes Oculus Rift támogatással rendelkezik.

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

ryanmckane
#2 ryanmckane 2016. május 04. 20:55  

Nem vagyok nagy gamer...viszont az autós játékok mindig a gyengéim voltak. A kérdésem annyi lenne, hogy X1-en érdemes sima kontrollerrel nekiesni, vagy felejtős?

totopad
#1 totopad 2016. május 04. 13:22  

Nem vagyok nagy játékos, párszor az adott évi f1-el nyomtam ezidáig. Ez a játék tényleg egyedi és tényleg érezhetően versenyzők fejlesztették, minden autó más vezetési stílust igényel és a grafika az meg valami gyönyörű. Megjelenése óta játszom vele heti szinten, nálam marad még egy ideig.