Mindenkinek, aki a motorokat szereti: kipróbáltuk a Ride 2-t

írta: Motorsportal
2016. október 08. 20:35

Az olasz Milestone fejlesztőcsapat a hivatalos MotoGP játékokat készíti évről-évre, de mostanában jut ideje másra is. A Ride sorozat második része nem a sportág, hanem összességében a motorok kedvelőinek szól, és a jól ismert versenypályák mellett új helyszínekre visz minket.

Ride 2
Idén már kaptunk egy, sőt, két motoros játékot a Milestone-tól. A MotoGP sorozat ezévi felvonása Valentino Rossi munkássága előtt tisztelegve a Valentino Rossi: The Game nevet kapta, és amellett, hogy ugyanúgy hajthattunk benne Moto2-es, Moto3-as és MotoGP-s motorokat, mint korábban, nagyrészt a legendáról szólt; a Ducati - 90th Anniversary játék pedig a gyártó 90 éves fennállásának örömére készült el. A Ride 2 azonban másfajta élményt kínál, mint bármelyik a kettő köl.

Ride 2 Ahogy elődje, úgy ez is változatos területekre kalauzolja a játékosokat – erdőkbe, havas tájakra, városokba –, de körbejárhatjuk egyebek mellett a Nürburgring Nordschleifét is (ami, mint tudjuk, nem egy rövid táv). Ha a napsütéses időjárást esősre cseréljük, nem csak a látvány, a motorok viselkedése is megváltozik, sokkal óvatosabban kell használnunk a féket és a bedőlést.

Ride 2Esőben egyébként gyönyörűen csillognak a tócsák, a kamerán pedig vízcseppek szaladnak, ami sokat ad a hangulathoz. Összesen több mint 30 pálya vár ránk, az Egyesült Államoktól az Egyesült Királyságon át természetesen Olaszországig is elutazhatunk. Még ennél is fontosabb az óriási járműkínálat: számos népszerű gyártó (köztük a Kawasaki, a Honda, a KTM, a BMW, a Ducati, a Suzuki, a Magni, a Triumph és sok más) összesen több mint 200 kétkerekűjére pattanhatunk fel (licencelt és pontosan modellezett gépekről van szó), pályamotoroktól a crossmotorokig, kétüteműektől a klasszikusokig. Mindegyiket bütykölgethetjük, átfesthetjük, fejleszthetjük, hogy a lehető legjobb teljesítményt hozzuk ki belőlük. Javítható a motor teljesítménye, a váltók, a fékek és felfüggesztések, cserélhetünk kereket és karosszériaelemeket is.

Ride 2
A pályákat változatos játékmódokban teljesíthetjük. A hagyományos időmérő és körversenyek mellett drag versenyekben is részt vehetünk, de a csapat egész rendhagyóakkal is előállt. Az egyik ilyen a Track Day, melyben az a cél, hogy adott idő alatt minél több riválist előzzünk meg, egy másik pedig a Pairs, amiben két-két versenyző csapatot alkot, végső pozíciójuk alapján pontot kapnak, majd pontjaik összege határozza meg, hol végeznek a tabellán. Az első Ride játékhoz képest minden tekintetben nőtt a lehetőségek száma, de nem csak ez a változás vált a játék javára.

Ride 2
Motoros játékokkal egy viszonylag szűk réteg játszik, azok, akik valóban odavannak a vasakért, ők viszont szerencsére aktívan jelzik, ha úgy érzik, valami nincs a helyén. A Milestone hallgat a visszajelzésekre, így a fejlesztők sok játékelemen javítottak, finomítottak. Ez érezhető a kezelhetőségen is – a motorok realisztikusabban és kiszámíthatóbban viselkednek, néhány esetben például könnyebb bevenni a kanyarokat, míg a nagyobb teljesítményű motoroknál érdemes finomabban bánni mind a sebességgel, mind a kanyarodással. A hangok is sokat javultak, szintén élethűbbek lettek.

Látható, hogy a fejlesztők mindent beleadtak – a Ride 2 egy játék motorosoktól motorosoknak, valamint azoknak, akik odavannak a kétkerekűekért. Jelenleg a piacon nincs jobb nála, és aki fel akarja venni a versenyt, annak fel kell kötnie a csizmát.

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.