25 éve új csillag született: Michael Schumacher

írta: M4Sport
2016. augusztus 23. 20:04

Napra pontosan 25 évvel ezelőtt vágott neki élete első Forma–1-es versenyhétvégéjének Michael Schumacher Spában. A rekordbajnok legendává nemesedő első lépéseit az azt testközelből átélők visszaemlékezései segítségével idézzük föl.

Egy mesés történet kezdődött azon a napon. Persze Michael Schumacher Forma–1-es bemutatkozásának számos előzménye volt. Mégis, augusztus 23-a vonult be úgy a sportág történetébe, hogy ez jelentette a valaha volt legsikeresebb és egyik legjobb versenyző pályafutásának nulladik kilométerkövét.

A kalandos, már-már regényes történetet az elmúlt két és fél évtized alatt számtalanszor újramesélték már, s nemigen van F1-rajongó, aki ne ismerné azt. Minden a Jordan-csapat belga versenyzőjének, Bertrand Gachot-nak az angliai taxisofőrrel történt gázspray-s incidensével kezdődött, amiért féléves börtönbüntetést kapott. Eddie Jordan tudott arról, mi történt, ám miután a belga közvetlenül az esetet követően megnyugtatta, nem lesz gond, az ellene indult bírósági eljárás majd az ítélet valóságos sokként érte a csapatfőnököt.

Jordannek 10 nappal a Belga Nagydíj előtt egy új versenyzőt kellett találnia. Elsőként régi barátját, Stefan Johanssont hívta fel, akinek azonban nem volt pénze a beugrásra. „Aztán eszembe jutott, hogy egy Mercedes-ember, Gerd Krämer már a szezon második versenyén, Brazíliában mesélt nekem Michael Schumacherről. Willi Webert is ismertem, mivel ő akartam megvenni a Forma–3000-es csapatomat. Megtartottam biztonsági lehetőségnek arra az esetre, ha az F1-es kaland nem jönne össze” – mesélte Jordan.

Nem ekkor beszélt azonban először Schumacherről Willi Weber menedzserrel, „Mr. 20%” tudniillik már akkor érdeklődött nála, amikor először hallott Gachot esetéről. „Eddie azt válaszolta, már van tartalékversenyzője, mivel már egyeztetett Stefan Johanssonnal. Próbáltam Michaelt vonzóbbá tenni, de Eddie erre azt válaszolta: Ki a f*** az a Schumacher? Aztán közöltem vele, hogy egy évvel korábban ő nyert Makaóban, ami jó benyomást tett rá” – emlékezett vissza Weber.

Jordan emberei már a Forma–3-ban is figyelték Schumachert, ám elmondása szerint benne voltak kételyek a német képességeit illetően, mivel a Mercedes sportautójával nem volt egyértelműen gyorsabb Heinz-Harald Frentzennél. „A németeket valahogy nem igazán tudtam összekapcsolni a Forma–1-gyel. Számomra ők tipikus sportautó-versenyzők voltak. Felhívtam hát előbb Krämert, és pár perccel később Willivel is beszéltem. Pénzre volt szükségem, és Weber azt tanácsolta, beszéljek a Sauberrel, akiken keresztül talán hozzájuthatok némi Mercedes-pénzhez.”

Hosszas győzködés után Jordan végül úgy adta be a derekát, hogy közben az általa említett Krämer még Bernd Schneidert is beajánlotta neki, mondván, ő tapasztalata miatt biztosabb megoldás. A menedzsernek végül egy hazugságot is be kellett vetnie, hogy erősítse helyzetüket. „Egymástól függetlenül megkérdeztem tőlük, Michael volt-e már Spában. Mindketten igent mondtak” – mesélte Jordan. „Szó szerint igaz is volt talán, de valójában egy hazugság: Michael talán járt már Spában, de egyetlen kört sem teljesített a pályán.”

„Azonnal megkérdezte, versenyzett-e már Spában, mert csak azt engedi beülni az autójába, aki ismeri a pályát, máskülönben ez túl veszélyes lenne” – mondta Weber erről. „Muszáj volt hazudnom. »Eddie, ismeri Spát, mint a tenyerét! A háza szomszédságában van a pálya, Kerpen csak egy ugrás innen!« Csak később derült ki az igazság, de akkor már mindegy volt, mert Michael a hetedik rajtpozícióban volt, így senki sem kérdőjelezhette meg a képességeit.”

„Eddie ezek után fölajánlotta, hogy menjünk üléspróbára és egy rövid tesztre Silverstone rövid vonalvezetésén. Amúgy is oda akartunk menni, mert én ekkor már tárgyaltam az Arrows-zal Michael 1992-es szezonjáról. Egy bemutatkozó beszélgetésre hívtak minket, így összekapcsoltuk a kettőt.”

Willi Weber

„Az egyik szerelőnek kellett kimennie a pályára és intenie, hogy beparancsolja őt”

A teszten csupán a Jordan technikai igazgatója, Gary Anderson, csapatmenedzsere, Trevor Foster, Ian Phillips PR-főnök és három szerelő volt jelen. A gyakorlásért Schumacherék 80 ezer dollárt fizettek, majd 450 ezret a versenyhétvégéért. Amíg a pénz nem érkezett meg, Jordan végig vésztartalékként számolt Stefan Johanssonnal.

Schumacher Silverstone-ban azonnal lenyűgözte jelenlévőket, köztük Trevor Fostert. „A második körben Michael izzó féktárcsákkal húzott el mellettünk a sikánban. Úgy ment, mint hala a vízben. A vezetési stílusa miatt próbáltam helyre tenni őt. Szóltam Willi Webernek, hogy nyugtassa meg a versenyzőjét, mert az autóban már az a motor volt, amellyel versenyezni akartunk Belgiumban, és egy motorhiba nem fért volna bele. Weber beszélt Schumacherrel, aki viszont csak csodálkozott. Azt mondta, valójában még el sem kezdte.”

„A Ford embere annyira mérges volt, hogy azt tanácsolta Trevornak, azonnal állítsa le Michaelt” – mondta Weber. „Félt, hogy megöli a motort. De legalább megmutatta, mire képes, és Eddie-t is meggyőzte. Persze azonnal tudatta, hogy csak akkor versenyezhet, ha fizetünk 450 ezer dollárt, amit a Sauber, a Mercedes és Michael szponzora, a Dekra hozott össze. A nagy izgalom közepette aztán elfelejtettünk szobát foglalni, ezért végül egy ifjúsági szállóban kötöttünk ki. De ez akkor nemigen számított.”

Gary Anderson: „Az üléspróba után ott várakoztunk a gyárban, és megkérdeztem Michaeltől, mennyire ismeri Spát. Azt mondta, még sosem vezetett ott. Csak arra gondoltam: Istenem! Egy nappal később már eloszlott minden kételyem. A silverstone-i teszten azonnal látszott, hogy a fiú hihetetlen módon uralja az autót, emellett pedig megingathatatlan önbizalma is van.”

Ian Phillips sem győzött álmélkodni. „Michael, Trevor Foster, én és három szerelő voltunk ott. Volt egy szűk jobb-bal kombináció a boxunk előtt, ott néztük meg, hogy milyen tempóra lehet képes az állandó versenyzőnkkel, De Cesarisszal szemben. A fickó úgy négy kört ment, aztán úgy ment végig ott, mintha nem is fékezett volna. Trevor azonnal be akarta hívni őt a boxba. Azt mondta nekem: »Meg kell fékeznünk a srácot. Hívd föl Eddie-t, és mond meg neki, hogy vagy egy őrült vagy egy szupersztár ül az autónkban.« Mire visszaértem a telefonálásból, ő már másodszor hívatta be a boxba Michaelt. Még mindig túl gyorsnak látta őt Trevor. Képzeljék csak el: az újonc egy hatvan másodperces körön fél másodperccel gyorsabb volt De Cesarisnál!”

A teszten szintén jelenlévő korábbi Jordan-alkalmazott Mark Gallaghert két dolog fogta meg Schumacherben. „Amikor először ment el azon a részen a sikánnál, valójában elvétette a kanyar csúcspontját. Kicsit gyorsabban érkezett meg, mint várta, és egész rendesen megcsúszott. De hihetetlenül megfogta, mint egy raliversenyző. Gyönyörűen megfogta ezt az F1-es autót, és kigyorsított, majd megfelelően fölfelé váltott. Arra számítottunk, idő kell neki ahhoz, hogy megszokja a váltónkat, de ő azonnal ösztönösen érezte azt. A másik, ami megmaradt bennem erről a tesztről, hogy nem jött be a boxba, amikor kértük, hanem egyre több kört ment és egyre gyorsabban. Valójában az egyik szerelőnek kellett kimennie a pályára és intenie, hogy beparancsolja őt.”

Michael Schumacher 1991 spa

„Szegény fickó azt kérdezte, ki ez a srác. Én meg csak azt mondtam: »Hamar meg fogod ismerni!«”

A mese aztán Spában folytatódott az augusztus 23-ai pénteki szabadedzésekkel. Schumacher elsőre a 11. helyen zárt, majd feljött 5.-nek. Másnap az időmérő edzésen 8. lett, de Ricciardo Patrese büntetésével 7.-nek lépett előre. Úgy, hogy Anderson szerint valójában a 3. leggyorsabb időt is képes lett volna megfutni, ha az egyik próbálkozásakor nem tartja fel őt Jean Alesi.

„A Jordan 191-es aerodinamikai szempontból kiváló autó volt” – mesélte Anderson. „A gyors kanyarokban nagyon jól feküdt, mechanikai szempontból volt kisebb hiányossága: a lassú kanyarokban alulkormányzott volt. Michaelnek is elmagyaráztam ezt. Az alulkormányzottságot nem lehetett megszüntetni az autóval, és valahányszor próbálkoztunk vele, az aerodinamika bánta. Bár nem volt tapasztalata, ezt ő is megerősítette. Pénteken próbálta a beállítás megváltoztatásával csökkenteni az alulkormányzottságot, de végül nem lettek jobbak a köridők, viszont nehezebben vezethető volt az autó.”

„Az Eau Rouge akkoriban éppen csak padlógázos volt. Michael pénteken azt mondta nekünk, hogy az időmérőn gond nélkül beveszi majd így. És már a legelső edzéskörében meg is tette. Andrea de Cesarisnak csak az utolsóban sikerült, és akkor is csak 99,9%-osan. Ha Michaelt nem tartotta volna fel Jean Alesi, még előrébb végezhetett volna az időmérőn. A visszajelzései nagyon jók voltak, úgy teljesítette a hétvégét, mintha mindig ezt csinálta volna. Tudta, mit akar, bízott az autóban, és képes volt a vezetés mellett még a vezethetőségen is gondolkodni.”

Weber szerint Schumacher azonnal padlóra küldte rutinos csapattársát. „Andrea de Cesaris készen volt. Szegény fickó azt kérdezte tőlem, ki ez a srác. Én meg csak azt mondtam: »Elég hamar meg fogod ismerni!« Természetesen azonnal más csapatfőnökök is akartak velem beszélni, de ezen a hétvégén a Jordanen kívül semmi sem érdekelt minket. Michael jól érezte ott magát. Még két héttel később, amikor a Benetton is a képbe került, ő elsőre azon a véleményen volt, hogy maradjunk a Jordannél. Félt, hogy túl korán jönne az előrelépés. A vasárnap aztán elég rövidre sikerült, de Michael az edzésen is olyan benyomást tett, ami bőven elegendő volt.”

A mezőny tagjaként Spában versenyző Martin Brundle úgy emlékszik, már azon a hétvégén kiemelt figyelem irányult Schumacherre. „Nagy volt a felhajtás azon a hétvégén. Emlékszem, hogy a kommentátor szinte megőrült, hogy Michael egyre gyorsabb és gyorsabb lett. Érezhető volt, hogy Michaelt egyfajta zsongás veszi körül. A paddock akkor ráébredt, hogy egy új csillag van születőben” – mondta nemrég.

Jordan szerint De Cesaris ezt is nehezen viselte. „Tizenötezer ember érkezett a pályára másnap, mivel Kerpen egy ugrásra volt onnan. Én De Cesarisszal foglalkoztam. Szegény fickó szenvedett a Michael körül kialakult felhajtástól, mint a kutya. Ő az első perctől a mi versenyzőnk volt, ő szerezte az első pontunkat is, nem hagyhattam, hogy maga alatt legyen. Közben Trevor foglalkozott Michaellel. Ő addigra már rég meggyőzött minket.”

1991 Andrea de Cesaris

„Tudja maga, ki volt a másik versenyző?! Alain Prost!”

Schumacher kezdése így sem volt zökkenőmentes. Első napja végén miután egy alkalommal a Buszmegállóban keresztezte Alain Prost útját, a versenybíróság beidézte őt. „Derek Warwick látott minket és azt mondta neki: »Ha ezt velem csinálod, most gondjaid lennének.« Én csak annyit reagáltam, hogy csak a gyors versenyzőket idézik be már az első alkalommal a bírák. Michael végül megkapta a szentbeszédet, ami így hangzott: »Tudja maga, ki volt a másik versenyző? Alain Prost! Nem szabad az ördöggel játszani. Egy újoncnak tiszteletet kell mutatnia« – mesélte Phillips.

A szombati időmérő után délután 18 órakor aztán újabb feszült pillanatok következtek, amiről az újonc azonban mit sem tudott. „Csak egy hajszál választott el minket attól, hogy Michael ne versenyezzen nálunk Spában” – mondta Phillips. „Eddie korábban egy Philippe Adams nevű belga versenyzőt szerződtetett a Forma–3000-ben, aki 140 ezer fontot fizetett ezért, de sosem versenyzett nálunk. Az időmérő után hirtelen egy belga végrehajtó és rendőrök jelentek meg nálunk. Meg kellett keresnem Eddie-t. Először pánikolt, mert azt hitte, valami baj történt a családjában. Aztán mikor megérkeztünk a kamionunkhoz, elmagyarázták, hogy lefoglalják azt a teljes felszereléssel együtt. Adams küldte őket, és a 140 fontot követelték rajtunk. Honnan is szerezhetnénk pénzt? Eddie azonnal Bernie-hez fordult, aki valahonnan előteremtette az összeget.”

Weber erről semmit sem mesélt versenyzőjének. „Ez lett volna a lehető legrosszabb. Éppen csak elkezdtük, máris minden véget érhet. Én teljességgel megóvtam ettől Michaelt, hogy csak a vezetésre és a munkájára figyelhessen. Nem is igazán tudott semmit ezekről a nehézségekről. Megvalósult az álmunk. Szombat este pizzát ettünk, és úgy éreztük, karácsony van” – mesélte.

Michael Schumacher 1991 spaHa a kuplung titániumból van…

A kalandos bemutatkozásra végül mégis sor kerülhetett vasárnap, ám Schumacher versenye mindössze párszáz méterig tartott. Kuplungja azonnal felmondta a szolgálatot. „A csapatunknak nem volt pénze különleges kuplungokra” – indokolt Anderson. „Nálunk alumíniumból készült a kerékagya, ami rendszeresen túlmelegedett. A többi csapat emiatt titániumra váltott, ami viszont túl drága volt nekünk. Az AP valójában ingyen adta nekünk az alumíniumot, mert még maradt nekik belőle. Már senkinek sem kellett.”

„A Cosworth-motor pedig annyira vibrált, hogy valójában dupla kuplungot építhettünk csak be. Ez a rajtokat elég nehézzé tette, és a mi hibánk volt, hogy erről nem szóltunk Michaelnek. Michael hibája pedig az volt, hogy még nem volt ezzel tapasztalata. A kuplungja a megszokottnál kicsit melegebb lett a rajtnál, de ha nem alakult volna ki dugó az első kanyarban, talán meg is úszhattuk volna. A La Source kijáratánál Michael szinte álló helyzetből volt kénytelen kigyorsítani, ami majdhogynem egy új rajt volt. És ez megölte a kuplungot. Titániummal ez nem történhetett volna meg.”

A négy hellyel hátrébbról rajtoló De Cesaris végül kis híján megnyerte a versenyt, ami még bosszantóbbá tette a nála gyorsabb Schumacher kiesését. Anderson azonban úgy véli, jobb kuplunggal sem érhetett volna célba az ifjú német. „De Cesaris nem sokkal a vége előtt motorhibával esett ki, és valószínűleg Michaellel is ez történt volna. Peches félreértések láncolata az első győzelmünkbe került. A Cosworth új hengerfejeket használt a motorunkban, ami több olajat igényelt. Erről viszont nem szóltak nekünk” – magyarázta. „Amit később Eddie Michaelnek mesélt arról, hogy egy kő eltalálta a hűtőrendszert, arról én semmit se tudok. De ez tipikus Eddie. Neki a technikáról sosem volt fogalma…”

Weber: „Kerpenbe hazafelé menet természetesen beszélgettünk a hétvégéről. Csalódott volt a kiesése miatt, főleg mert tudta, akár nyerhetett is volna. De összességében mégis jók voltak a benyomásai. Michael mindent megtett, ami csak lehetséges volt.”

Schumacher bár a rajtnál beragadt Spában, karrierje így is villámrajtot vett. A következő, monzai versenyen pedig első két bajnok sikere csapatával, a Benettonnal állt fel a rajtrácsra. „Michael más szint volt, mint korábban Stuck, Mass vagy Winckelhock” – állapította meg Jordan. „Bernie számára igazi főnyeremény. Ő tudta, hogy anyagilag a tönk szélén állunk, minden bevételünk azonnal el is folyt. 1992-ben pedig a Yamaha-motort kellett választanunk, mert ingyen volt. Emellett pedig csak egy csapat volt, amely alkalmazhatta Michaelt, a Benetton.”

Michael Schumacher 1991 spa

Oszd meg!

113 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Nigel
#113 Nigel 2016. augusztus 29. 19:20  
G0007:
ebből is látszik (meg amúgy minden írásodból) hogy fingod sincs arról amiről beszélsz,mivel most sem igaz amit állítasz. Hill nem csak hogy kevésbé versenyképes hanem konkrétan gyenge autókkal is villogott. elég visszagondolni a 97-es Hungaroringi futamra, vagy a 98-as belgára. nem mellékesen ő majdnem annyi idősen kezdte el az f1-et mint ahány évesen egy Hakkinen visszavonult és még ennek ellenére is meg tudta mutatni hogy mekkora a tehetsége hogy lényegében hendikeppes volt mert túlkorosan vágott neki. Jacques karriere a williamses top évek után tényleg teljesen félresiklott mert a williams utána leágazott majd szarabbnál szarabb csapatokhoz szerződött végül, de ő is hozott még dobogókat utána , folyton legyőzte a csapattársait hosszú éveken át , csak mikor elindult lefelé a lejtőn 03-tól akkor volt hogy legyőzték a fiatalok (button, massa is), kihagyott majdnem egy évadot majd szép lassan visszavonult vagy kirúgták ahogy jobban tetszik mert ennyi volt benne vagyis közel 10 év. ők is tudtak kevésbé versenyképes autókkal eredményeket felmutatni , pedig ők nem top csapatnál voltak hanem konkrétan középmezőnybe tartozó autókkal már. ham viszont a mclarennél és a mericnél volt csak a pályafutása alatt . tény hogy amikor kova volt a csapattársa akkor hozzá képest villogásnak számított az amit csinált mert az a pasi össz 4x állt dobogón :D . egy kalap szar volt, még másodpilótának is csapnivaló. de kevésbé versenyképes autóval vb cím közelébe se tudott férkőzni, max 4.-nek lenni, sőt button le is győzte aztán rá egy évvel is csak 2 ponttal tudta megverni és utána inkább el is szerződött a mercihez ami akkor már szintén a 2. erőnek számító csapat volt mert olyan előrehaladott szinten álltak már a csapatépítésben, hogy ott voltak a küszöbén annak hogy vb-k legyenek. ez aztán be is következett és azóta nyeri velük a vb-t mert nincs ellenfele. aki kiemelkedő volt kevésbé versenyképes autóval is a maiak közül az az alonso. neki gyengébb verdája volt pl mint ham mclarenje 2010-ben és mégis üldözte az űrautós vettelt és matematikailag nem egyszer előfordult hogy akár vb is lehetett volna, bár persze reaálisan nézve ahhoz sebnek kellett volna elbuknia a vb-t hogy alo nyerjen mivel ő volt az esélyesebb az autója miatt és végül azért csak lehozta . vettelt meg hagyjuk is szerintem. neki a pályafutása legelején a toro rossos évén kívül ahol Bourdaist kellett legyőznie akiről szerintem azt se tudod már h létezett soha nem volt villogása kevésbé gyenge technikával. mivel vagy top autója volt, vagy második erő , azt ha már nem ilyen autó került alá hanem ennél gyegébb és nem egy nyugdíjas csapattárs volt mellette akkor kapásból leverte a csapattársa , vagy ott tart mint most, hogy megint lett egy nyugdíjas csapattársa aki konkrétan a mezőny legidősebbje , de még ő is meggyőzőbb teljesítményt nyújt nála, pedig ő még 30 éves sincs és ha valóban 4 vb cím szintű versenyző lenne akkor ennyi idősen aprítana mindenkit maga körül mivel pont hogy a legjobb korban van. alonso megette reggelire és estére kiszarta raikkönent amikor a csapattársa volt pedig ő "csak" 2xes vb, csak hogy az ő tudása valóban ér is 2 vb címet sőt ...


Vettel mostani teljesítményéről sok mindent elárul, hogy a RB-os éveiben gyakran egy kör is elég volt ahhoz, hogy megszerezze a Pole-t, míg most, Spában, viszont 2 próbálkozásból sem tudta legyőzni Kimit a kvalin, akinek ugye csak egy lövése volt.

Schumacher ereje abban állt, hogy amikor nem volt versenyképes a technika, pusztán a képességeivel akár 1 mp-nél is többet tudott hozzáadni a kocsija teljesítményéhez. Emellett remekül értett a kocsi fejlesztéséhez, meg tudta világítani a mérnökei számára, hogy milyen irányban kell haladniuk a fejlesztések terén, hogy azok valóban hatékonyak legyenek, és ezáltal tényleg sokkal gyorsabb legyen a masina.

Képes volt a szabadidejéből áldozni arra, hogy ott legyen a tesztpályán (a családjától távol), és a lehető legjobbá varázsolja a kocsit, a mérnökökkel közösen. Ilyen szintű profizmust csak nagyon keveseknél látni. Nála együtt volt a tehetség, a megszállottság, a szorgalom, a germán precizitás, és ez emelte a legnagyobbak közé.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 29. 19:27

G0007
#112 G0007 2016. augusztus 29. 08:40  
Zasalamel:
Félreérted Villeneuve v Hill csak addig villogott amíg domináns autó volt alattuk, Hami Vettel kevésbé versenyképes autókkal is tudnak eredményeket felmutatni, ez különbözteti meg a középszerűt a top szinttől.

ebből is látszik (meg amúgy minden írásodból) hogy fingod sincs arról amiről beszélsz,mivel most sem igaz amit állítasz.

Hill nem csak hogy kevésbé versenyképes hanem konkrétan gyenge autókkal is villogott. elég visszagondolni a 97-es Hungaroringi futamra, vagy a 98-as belgára. nem mellékesen ő majdnem annyi idősen kezdte el az f1-et mint ahány évesen egy Hakkinen visszavonult és még ennek ellenére is meg tudta mutatni hogy mekkora a tehetsége hogy lényegében hendikeppes volt mert túlkorosan vágott neki. Jacques karriere a williamses top évek után tényleg teljesen félresiklott mert a williams utána leágazott majd szarabbnál szarabb csapatokhoz szerződött végül, de ő is hozott még dobogókat utána , folyton legyőzte a csapattársait hosszú éveken át , csak mikor elindult lefelé a lejtőn 03-tól akkor volt hogy legyőzték a fiatalok (button, massa is), kihagyott majdnem egy évadot majd szép lassan visszavonult vagy kirúgták ahogy jobban tetszik mert ennyi volt benne vagyis közel 10 év. ők is tudtak kevésbé versenyképes autókkal eredményeket felmutatni , pedig ők nem top csapatnál voltak hanem konkrétan középmezőnybe tartozó autókkal már.

ham viszont a mclarennél és a mericnél volt csak a pályafutása alatt . tény hogy amikor kova volt a csapattársa akkor hozzá képest villogásnak számított az amit csinált mert az a pasi össz 4x állt dobogón :D . egy kalap szar volt, még másodpilótának is csapnivaló. de kevésbé versenyképes autóval vb cím közelébe se tudott férkőzni, max 4.-nek lenni, sőt button le is győzte aztán rá egy évvel is csak 2 ponttal tudta megverni és utána inkább el is szerződött a mercihez ami akkor már szintén a 2. erőnek számító csapat volt mert olyan előrehaladott szinten álltak már a csapatépítésben, hogy ott voltak a küszöbén annak hogy vb-k legyenek. ez aztán be is következett és azóta nyeri velük a vb-t mert nincs ellenfele.

aki kiemelkedő volt kevésbé versenyképes autóval is a maiak közül az az alonso. neki gyengébb verdája volt pl mint ham mclarenje 2010-ben és mégis üldözte az űrautós vettelt és matematikailag nem egyszer előfordult hogy akár vb is lehetett volna, bár persze reaálisan nézve ahhoz sebnek kellett volna elbuknia a vb-t hogy alo nyerjen mivel ő volt az esélyesebb az autója miatt és végül azért csak lehozta .

vettelt meg hagyjuk is szerintem. neki a pályafutása legelején a toro rossos évén kívül ahol Bourdaist kellett legyőznie akiről szerintem azt se tudod már h létezett soha nem volt villogása kevésbé gyenge technikával. mivel vagy top autója volt, vagy második erő , azt ha már nem ilyen autó került alá hanem ennél gyegébb és nem egy nyugdíjas csapattárs volt mellette akkor kapásból leverte a csapattársa , vagy ott tart mint most, hogy megint lett egy nyugdíjas csapattársa aki konkrétan a mezőny legidősebbje , de még ő is meggyőzőbb teljesítményt nyújt nála, pedig ő még 30 éves sincs és ha valóban 4 vb cím szintű versenyző lenne akkor ennyi idősen aprítana mindenkit maga körül mivel pont hogy a legjobb korban van. alonso megette reggelire és estére kiszarta raikkönent amikor a csapattársa volt pedig ő "csak" 2xes vb, csak hogy az ő tudása valóban ér is 2 vb címet sőt ...

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 29. 08:52

G0007
#111 G0007 2016. augusztus 29. 07:46  
Zasalamel:
Igen ez tény h Sumival jól lehetett együttműködni, mint ahogy írtam is abban volt különleges h jól tudta maga köré építeni a csapatot, Alonso mindig is az a kényes, nehéz eset volt, de ha pusztán csak a teljesítményt vesszük figyelembe akkor ugyanazt a szintet képviselték. Alonso meg azzal a fos 2011-es ferrarival nyerte meg az esős malájt., Alo-ról, Ham-ról, Vettel-ről is lehet mondani példákat.

ha teljesítményre ugyan azt a szintet képviselnék vagy bármilyen más szempontból azonos szinten lennének akkor alo nem csak 2xes vb lenne, és ma már így a pályafutása végén élőlegendaként kezelnék a spanyolt , és felemerülne hogy vajon ő volt e minden idők legnagyobb versenyzője. istenkirály az alonso , én soha nem szimpatizáltam vele , de amíg nem lett ilyen idős végig a mezőny legjobbjának tartottam , de ő sem mérhető ahhoz a szinthez amin ms és senna van , de tény hogy a ma versenyzők közül ő közelíti/közelítette meg legjobban.

félreértés ne essék szerintem tényleg a mezőny legjobbja volt mielőtt még elindult volna a lejtőn ,és méltó helye lesz a top15-ben vagy akár 10-ben, de ez köszönő viszonyban sincs azzal mint amikor valakiről folyton folyvást arról meg a vita hogy amellett hogy magasan minden idők legeredményesebbje, teljestíményre is ő volt e a valaha élt legnagyobb versenyző vagy senna. más szóba se kerül

ez egy másik szint, ahova eljutni annyi minden kell, hogy érezhetően fel sem fogod a miérteket.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 29. 08:46

G0007
#110 G0007 2016. augusztus 29. 07:36  
Zasalamel:
Egyre inkább úgy érzem h direkt húzod az emberek agyát és legbelül te is érzed h mekkora egy rizsa (már bocsánat) amit most itt levezettél. Arról meg én nem tehetek róla h nem tudod mi a különbség a top pilóta és a közép pilóta között, egy top pilóta egész szezonon át stabilan tudja maxon hozni a szintet és szállítja az eredményeket, bármilyen körülmények között versenyképes tud maradni, akiket te felsoroltál minden csak nem top kategóriás versenyzők. Még egyszer mondom és ez tény, hogy Sumi remekül köré építette a csapatot, magával vitte azt a benetton csapatot akikkel két vb címet nyert korábban. Ő ebben volt igazán különleges, Hamilton, Alonso sokkal kényesebb pilóta, de ha a tempót nézzük, ha csak a teljesítményt vesszük figyelembe akkor egy kategóriáról beszélünk. Jah majdnem elbukta a 2006-os vb-t, erről is lehetne mesélni amikor máig ismeretlen és érthetetlen indokkal nyúlt bele az FIA a vb kimenetelében, kezdve azzal h elvetették az ellensúlyos lengéscsillapítót ami elég érdekes de szezon első felében még szabályos volt, aztán az is egy érdekes történet h a ferrari hátsó "mozgó" szárnyra még csak rá se nézett az FIA. :D Ennek következtében már nem is volt csoda h ahogy haladtunk a szezon második végéhez csúszott lefele a renault a ferrarihoz képest. Szinte biztos vagyok benne h ezt is kimagyarázod, ahogy az eddigieket is. Véleményem szerint legbelül te is érzed már h van igazság a mondandóban, csak mivel neked ez rohadtul fáj, így inkább maradsz a mesés csodás képzeleted világában. Részemről lezártam, viszontlátásra

az hogy túl idióta vagy hozzá hogy tisztában legyél azzal ki számít topversenyzőnek egy olyan korból amiből vélhetően szart se láttál az a te dolgod. 20 év távlatából mondjuk nem csoda . én elmondtam kik voltak abban akkoriban a topversenyzők, világbajnokok, esőmenők,tehetségek és összeírtam az eredményeiket is. ezt kérted , én meg leírtam. attól hogy te egy székben ülve nagypofával azt állítod ezek közép szintű versenyzők az a te hiányosságod , hogy nem vagy tisztában azzal amiről beszélsz.

"Szinte biztos vagyok benne h ezt is kimagyarázod, ahogy az eddigieket is. Véleményem szerint legbelül te is érzed már h van igazság a mondandóban, csak mivel neked ez rohadtul fáj, így inkább maradsz a mesés csodás képzeleted világában."

soha nem magyarázok ki semmi, csak megmagyarázok ha valaki olyan szinten van mint te. nekem mi kéne hogy fájjon? mindent megnyert akinek szurkoltam , többet mint valaha bárki és minden idők talán legnagyobb versenyzője lett. hajszálnyi fájdalom sincs bennem .
mesés csodás képzelt világot meg nem tudom mire írod mivel amiket elmondtam azok tények amit alátámasztanak az eredmények, történések, könyvek, cikkek, szavazások, nyilatkozatok minden.

jobb is ha lezártad . én már a legelején le akartam veled zárni mert érezhető abból amiket állítasz, hogy sok fogalmad nincs a dolgokról vélhetően a korod miatt, ilyen emberrel meg nem érdmes vitatkozni aki le van maradva 3 körrel.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 29. 08:48

Pauszaniasz
#109 Pauszaniasz 2016. augusztus 28. 00:40  

Érdekes KImi 2007 es kocsija sem volt mindig a toppon+még kémbotrány stb stb pl (Maláj,Monaco Montreal,Monza, Indianapolis) csak hogy néhányat emlitsünk.+2008 Ham vb cime.Hát a Ferrari ajándékba adta neki a sok hülyeséggel +rengeteg amatőr hibával a pilóták részéről .

Pauszaniasz
#108 Pauszaniasz 2016. augusztus 28. 00:34  

Szegény nagyon sajnálom pedig most pl átadhatná a dijakat vagy intejut csinálhatna ehelyett.... Amiket itt egyesek megengednek maguknak komolyan ült itt valki forma 1 es autóban? Vezette? Tempó-t ment vele? Akiket itt tizenéves hülyegyerekek leszaroznak ők mind yertek futamokat esetleg vb-t. Ok hogy egyesek alatt sokkal jobb kocsik voltak de akkor is.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 28. 00:41

GreenHonda
#107 GreenHonda 2016. augusztus 26. 12:40  
Zasalamel:
Hill, Villeneuve, Ralf Schumacher, Hakkinen, Frentzen, Coulthard, Fisichella, Alesi Igen ezek a középszerű pilóták, akik egy jó autóval képesek nyerni, ritkább esetben vb-t is nyerni, mint most Rosberg, Button, Ricciardo, Massa, Bottas stb. (bár Ricci, Button lehet még jobb is). Érdekes h azt állítod faszságokat írkálok, közben rávilágítottál és megerősítetted az érvemet miszerint valóban nem volt ezek között egy se klasszikus. Nézzük az idei évet ott van ugye Alo, Ham, Vet, de a mezőny se piskóta Button, Ricci, Verstappen, Rosberggel, sokkal nehezebb ezek között kiemelkedni, pont azért mert sokkal több jobb pilóta van mint az ilyen villnöv, alesi félék..... Hol van az hármas? Már ne haragudj, de nem mindenkinek adatik meg zsinórban 5 domináns autó a segge alatt, mellesleg Vettelt szidod csak mert a RB-lal nyert vb címeket, Sumi meg csak a benetton alkotta csapattal szállította a címeket, ez mennyivel különb szted? 2009-2013 között a RB is annyira de annyira k*rvajó volt h az FIA már-már nevetségesen hátráltatta őket és tiltottak meg mindent ami ők találtak ki. Nehogy elképzeld már h pilótától múlik minden, ha egy technika versenyképes lesz, az csakis KIZÁRÓLAG a mérnök érdeme, nem Sumié, hanem a mérnököké, Sumi abban volt különleges h jól tudta maga köré építeni a csapatot, az meg nem alo és hami hibája h a ferrari / meki elpancserolta az éveit. Ilyen szempontból a merci is elbaszott 4 évet Suminál. Ha téged csak a statisztika érdekel, akkor csak sajnálni tudlak, Alonso 1 vb címe többet ér mint Vettel 2011, 2013-as vb címe, vagy Sumi 2002,2004-es vb címe pontosan azért mert ő megharcolt érte egy ugyanolyan versenyképességű technika és rivális ellen.

Nana, Ricciardo mióta sorolandó egy kalap alá Massával, Raikkonennel? Egyébként Button is jobb náluk egyértelműen. Komolyan ők szerinted középszerű pilóták? :D

BP05
#106 BP05 2016. augusztus 25. 21:34  
Zasalamel:
Félreérted Villeneuve v Hill csak addig villogott amíg domináns autó volt alattuk, Hami Vettel kevésbé versenyképes autókkal is tudnak eredményeket felmutatni, ez különbözteti meg a középszerűt a top szinttől.

Na ez nem igaz, mert a kevésbé versenyképes top 3-4-es autóval JV 98-ban 5. lett, Hill meg 6. és JV szerzett több dobogót is Hill meg egy győzelmet is a Jordennel. 99-re pedig JV egy sereghajtó szarban ült és láthatjuk hogy egy ilyenben Alonso se villog,
Vettel meg Hamilton mikor ültek olyan szar kocsikban mint JV meg Hill 98-tól kezdve?
Szóval még mindig nem értem mi a különbség akkor köztük?

BP05
#105 BP05 2016. augusztus 25. 21:22  
Zasalamel:
Igen ez tény h Sumival jól lehetett együttműködni, mint ahogy írtam is abban volt különleges h jól tudta maga köré építeni a csapatot, Alonso mindig is az a kényes, nehéz eset volt, de ha pusztán csak a teljesítményt vesszük figyelembe akkor ugyanazt a szintet képviselték. Alonso meg azzal a fos 2011-es ferrarival nyerte meg az esős malájt., Alo-ról, Ham-ról, Vettel-ről is lehet mondani példákat.

Mármint a 2012-sel? Igen megnyerte, de hogyan? Rendkívül jól taktikázott a Ferrari, és ez kellett ahhoz hogy győzni tudjon, és konkrétan Perez a Sauberrel szinte ugyanezt hozta :D

Zasalamel
#104 Zasalamel 2016. augusztus 25. 21:17  
BP05:
De áruld már el hogy miben más az ha egy Hill vagy egy JV nyer egy űrautóval akiknek még egy csúcsformában lévő MSC-vel is meg kellett küzdeniük, mint az ha ezt egy Vettel vagy Hamilton teszi? Hogyhogy Hill meg JV csak középszerű versenyző, de ha Vettel meg Hamilton nyer űrautókkal akkor ők mindjárt Senna meg MSC szint? És ? Ennyi erővel akkor ha MSC-nek meg nem a Newey féle űrautók ellen kellett volna küzdenie akkor ma akár 10-12 VB is lehetne. Akkor tegyük fel hogy MSC sose lett volna és helyette lett volna egy átlagos versenyző lett volna aki ugyanazoknál a csapatoknál versenyzett volna és nyilván nem reális feltételezés de tegyük fel hogyugyanolyan jók lettek volna a kocsik is. Namost ha ez így lett volna akkor Hill 94-ben simán VB, 95-re így nem megtörve hanem önbizalommal teli nekivágva simán megint nyerhetett volna, 96-ot amúgy is simán nyerte. DC is 1x VB lehetne, Häkkinen is 3x lehetne, Barrichello 2x VB. Így is azt mondanád rájuk hogy középszerűek ?

Félreérted Villeneuve v Hill csak addig villogott amíg domináns autó volt alattuk, Hami Vettel kevésbé versenyképes autókkal is tudnak eredményeket felmutatni, ez különbözteti meg a középszerűt a top szinttől.

BP05
#103 BP05 2016. augusztus 25. 21:13  
Zasalamel:
2007 és 2008 ban volt még özönvízszerű esős futam, és Hami, Alo és Vettel is helytállt. Az meg nem az ő saruk h az FIA puhap*cs lett, a Pirelli képtelen értelmes esős gumit gyártani, továbbá a kocsik hasmagassága is lentebb került.

De ezt magyarázom hogy akkoriban viszont ők ültek a legjobb kocsikban(kivéve Vettel TR-os győzelmét ami szép de lássuk be nem volt túl nehéz dolga mert minden a kezére játszott) szóval ez volt az elvárható szint tőlük. Ebbe mi a rendkívüli hogy akik nagyon jók esőben a legjobb kocsival szarrá verik a mezőnyt?
Az lehet hogy nem az ő saruk, de akkor ne is hasonlítgassuk őket olyanokhoz akik még esőben versenyeztek ha nincs hozzá összehasonlítási alap se.

BP05
#102 BP05 2016. augusztus 25. 21:03  
Zasalamel:
Idei mezőnyben is vannak középszerűek, csak az a különbség h idén van hamilton, vettel, alonso, addig 95-2000 ig csak sumi volt az aki topszintűnek számított, a többi középszerű pilóta volt. Tegyük fel, hogy nem lenne sem hamilton, sem vettel, hanem csak Alonso, akkor Alo 2005-2012 között már 6-7 vb lenne. Kb ennyit számít h adott korszakban hány toppilóta van a mezőnyben.

De áruld már el hogy miben más az ha egy Hill vagy egy JV nyer egy űrautóval akiknek még egy csúcsformában lévő MSC-vel is meg kellett küzdeniük, mint az ha ezt egy Vettel vagy Hamilton teszi? Hogyhogy Hill meg JV csak középszerű versenyző, de ha Vettel meg Hamilton nyer űrautókkal akkor ők mindjárt Senna meg MSC szint?

És ? Ennyi erővel akkor ha MSC-nek meg nem a Newey féle űrautók ellen kellett volna küzdenie akkor ma akár 10-12 VB is lehetne.
Akkor tegyük fel hogy MSC sose lett volna és helyette lett volna egy átlagos versenyző lett volna aki ugyanazoknál a csapatoknál versenyzett volna és nyilván nem reális feltételezés de tegyük fel hogyugyanolyan jók lettek volna a kocsik is.
Namost ha ez így lett volna akkor Hill 94-ben simán VB, 95-re így nem megtörve hanem önbizalommal teli nekivágva simán megint nyerhetett volna, 96-ot amúgy is simán nyerte. DC is 1x VB lehetne, Häkkinen is 3x lehetne, Barrichello 2x VB.
Így is azt mondanád rájuk hogy középszerűek ?

Zasalamel
#101 Zasalamel 2016. augusztus 25. 20:49  
BP05:
Miért Alonso nem tűnt el a szar McLarennel? Vagy nála nem számít csak JV-nél? Symonds meg pont hogy azt nyilatkozta hogy bár együtt dolgozhatott Sennával, Alonsoval, MSC-vel, és mind rendkívüli versenyzők de számára MSC még közülük is kiemelkedett.

Igen ez tény h Sumival jól lehetett együttműködni, mint ahogy írtam is abban volt különleges h jól tudta maga köré építeni a csapatot, Alonso mindig is az a kényes, nehéz eset volt, de ha pusztán csak a teljesítményt vesszük figyelembe akkor ugyanazt a szintet képviselték.

Alonso meg azzal a fos 2011-es ferrarival nyerte meg az esős malájt., Alo-ról, Ham-ról, Vettel-ről is lehet mondani példákat.

BP05
#100 BP05 2016. augusztus 25. 20:45  
Zasalamel:
Ez már tipikusan az a komment amikor már nem tudsz érvekkel jönni, hanem ilyen nevetséges példákkal, aminek köze sincs az F1-hez... :D Még mindig várom válaszod 96-2000 között mondj egy pilótát aki esőmenőnek számított, de tudod mit megkönnyítem a dolgod mondj egy klasszikus pilótát akire a mai napig visszaemlékeznek emberek. Ne gyere Alesi-vel aki azt az egy győzelmet is piszok mázlival nyerte, vagy Villnövvel aki kevésbé versenyképes autóval eltűnt mint fing a szélben. Suminak csak egy ellenfele volt Hakkinen, de ő is csak száraz pályán, a többiek sehol nem voltak a topszinthez képest. Aztán jött Alonso aki kapott ugyanolyan versenyképes technikát mint Sumi, aztán mindjárt nem volt olyan könnyű dolga mint Coulthard, Montoya, vagy Raikkonen ellen, mivel Alonso esőben és szinte minden pályán ott volt és hozta a szintet. Szal a véleményem h igen Hamilton, Vettel és Alonso tudja/tudta ugyanazt a szintet mint Sumi, legyen ez neked sértő vagy nem sértő, de reálisan ezt mondja az ember. Symonds-nak is volt erről egy nyilatkozata és lám ő is egy kategóriába sorolta a két pilótát. Nem kisebbíteni akarom Sumi érdemeit, de az tény h piszok szerencséje is volt, hogy pont abban a korszakban csöppent bele amikor rajta kívül alig volt topszintű riválisa, Sennáék korában is mindjárt lehetett sorolni 4-5-t, akik topszintnek számítottak.

Miért Alonso nem tűnt el a szar McLarennel? Vagy nála nem számít csak JV-nél?

Symonds meg pont hogy azt nyilatkozta hogy bár együtt dolgozhatott Sennával, Alonsoval, MSC-vel, és mind rendkívüli versenyzők de számára MSC még közülük is kiemelkedett.

BP05
#99 BP05 2016. augusztus 25. 20:41  
Zasalamel:
2012 a legjobb példa arra, h esőben teljesen más az erősorrend mint szárazon. A ferrari nyers tempóban köze nem volt a RB és Meki duóhoz, viszont esőben többször is verte őket, vagy ott van Button győzelmei amiket szintén esőben szerezte meg. De nyilván ezt is kimagyarázod h az nem ugyanaz. :D Alesi, Villeneuve? :D Nyilván dicsérték, mert akkoriban ritka dolognak számított h valaki hiba nélkül célba érjen esőben, idén ez már rutinnak számít, ebből is látszik h egyre erősebb a mezőny és egyre nehezebb kiemelkedni. Érdekes h kisebbíted Hamilton és Alo győzelmeit, csak mert éppen nem voltak ellenfelei esőben, kérdezem Suminak volt? Mondj egy olyan versenyzőt 96-2000 között aki esőmenőnek számított Sumi mellett. Nem fogsz tudni egyet sem mondani, az idei mezőnyből mindjárt van 5 pilóta aki tudja ugyanazt esőben mint Sumi v Senna.

Szerintem esőben van több fajta szint a versenyzőknél:
-vannak a szarok akik csak esnek-kelnek
-vannak a jók akik végigmennek de semmi extrát nem nyújtanak, átlagos teljesítménynel végiggurulnak a futamon
-vannak a nagyon jók akik ha esik akkor számolni kell velük mert az átlagosoktól sokkal jobban mozognak esőben de nem ,,varázsolnak,,
-van az a szint amit Senna meg MSC képviselt, akik mint hal a vízben úgy mozogtak esőben és még az ott dolgozó sokat látott szakemberek is csak tátották a szájukat hogy hát ezt meg hogy a p*csába csinálták.

Szerinted miért van az hogy ha megkérdezel szurkolókat hogy mondjanak emlékezetes esős teljesítményeket akkor miért kezdik mindig olyanokkal mint 96 Spanyol, vagy 93 Donington, stb. amiken mind rendre MSC vagy Senna domborított? Azért mert azok olyan teljesítmények voltak amit az ember sose felejt el, és mert a maiak ennek a közelében nem járnak.

Ne érts félre a maiaknak is voltak emlékezetes pillanatai esőben, de nem ilyen szintűek amikre még a szakik is csak pislogtak hogy ez meg mi a f*sz volt.

Még mielőtt felhoznád példának Vettel 08-as futamgyőzelmét a TR-el, vagy Hamilton Brit győzelmét, vagy Alonso Hungaroringi menetelését amik amúgy nagyon erős és jó teljesítmények, de rohadtul nem ugyanaz ha valaki úgy nyer futamot az esőben hogy pl. mikor Vettel a TR-el az SC mögül indult és a komoly ellenfelek a környékén se voltak így lazán a saját tempóját autózva senkitől se zavartatva győz, vagy mikor Alonso a jóval gyorsabb és jobban müködő Michelineken körbeautózta MSC-t a Ringen, vagy mikor Hamilton a 08-as Brit nagydíjon igaz óriási előnnyel behúzta a futamot viszont az egyik legjobb kocsiban is ült amivel ez kb. el is volt várható olyantól akik nagyon jó esőben úgy hogy akik hasonlóan jók azok vagy túl szar kocsiban ültek akkor hogy kihívást jelentsenek neki, akik meg hasonlóan jó kocsiban ültek azok meg Kovalainen volt meg a Ferrarisok akik meg gyengék voltak esőben.

Úgyhogy már bocs de hol van ez ahhoz képest amikor nem az egyik legjobb kocsiban ülve hanem egy másodpeccel lassabb kocsikban ülve 1 kör alatt még az ürautóval rendelkező legnagyobb ellenfeleiket is simán bedarálták a pályán és nem csak egy jókor húzott taktikával vagy ilyesmi, hanem a pályán előzgetve.

Sennának meg MSC-nek is voltak olyan esős teljesítményei amikor ők is az egyik legjobb kocsiban ültek és simán bedaráltak mindenkit de ezek nem olyan emlékezetesek mert ez akkor az elvárható szint volt tőlük is.

Az elmúlt évtizedből meg klasszkius értelemben vett esőfutamot (mikor végig esik az eső, azt már nem is írom hogy úgy szakadna az eső mint akkoriban amikben még versenyztek is mert olyanról manapság csak álmodhatnak) is rohadt nehéz lenne mondani nem hogy ilyen teljesítményt.

Ehhez képest MSC öregen egy szar Mercivel is csúnyán odapírított a mai esőmenőidnek 11-ben Kanadában amíg fel nem száradt a pálya teljesen, látod ez is olyan futam volt ami kapásból beugrik szurkolói hovatartozástól függetlenül is mert azt se felejti el senki mikor MSC azzal a top 4-es Mercivel támadta az űrhajóban autókázó esőben nem gyenge Vettelt.

Zasalamel
#98 Zasalamel 2016. augusztus 25. 20:28  
G0007:
igen faszságokat írkálsz. topszintű pilótákat kértél 95 és 00 között. kaptál fejből nyolcat akik összesen 69 győzelemmel, 85 rajtelsőséggel és 4 vb címmel rendelkeznek abból az időszakból , erre azt állítod ezek középszintű versenyzők. hát mi ez ha nem faszság.? aztán lejebb olvasok olyat is hogy Senna szerinted azért jobb mivel felértékelődött ahalála után és Prost jobb versenyző volt nála. ez is mi ha nem faszság? "de a mezőny se piskóta Button, Ricci, Verstappen, Rosberggel, sokkal nehezebb ezek között kiemelkedni, pont azért mert sokkal több jobb pilóta van mint az ilyen villnöv, alesi félék....." ilyenekből látszik hogy milyen szinten tudatlan vagy a témába. Villeneuve meg Alesi félék. fingod sincs róla milyenek voltak igaz? erre felhozol egy 18 évest, egy srácot akinél jobb a 18 éves, egy Rosberget aki még 30 +-os előnyből is képes összeomlani, és egy kiöregedett nemsoká visszavonuló Buttont akinek a pályafutásának két legkiemelkedőbb pontja hogy egyszer vb lett mert olyan autója volt aminek a közelébe se értek az évad első felében és volt olyna mákja hogy az ekkor szerzett előnyéből elevickéljen az évad második felében, a másik pedig hogy legyőzte a nevetségesen szerelmiválsásgos bob marleyt hallgató Hamiltont . mitől jobb ez a brigád mint az általam felsoroltak? semmivel. "Már ne haragudj, de nem mindenkinek adatik meg zsinórban 5 domináns autó a segge alatt" tudod csak az a baj, hogy az ő esetében ez nem megadatás kérdése volt soha. nem mellékesen a ferraris korszak alatt 3x volt verhetetlen autója nem 5x. "Sumi meg csak a benetton alkotta csapattal szállította a címeket, ez mennyivel különb szted? " baszdki ott is 2 és fél évbe telt mire kiemelkedő autójuk lett. de kapsz egy idézetet te is magától a Benetton akkori főnökétől : "Az emberek könnyen elfelejtik, hogy a Ferrari mennyit köszönhet Michaelnek. Felépített maga köré egy csapatot. Motiválta az embereket. Egy nagy egésszé fűzte össze a részleteket. A Benetton is Michaelnek köszönhette a két világbajnoki címét. Amit Michael akkor tett, az leírhatatlan." - Flavio Briatore "Nehogy elképzeld már h pilótától múlik minden, ha egy technika versenyképes lesz, az csakis KIZÁRÓLAG a mérnök érdeme, nem Sumié, hanem a mérnököké, Sumi abban volt különleges h jól tudta maga köré építeni a csapatot, az meg nem alo és hami hibája h a ferrari / meki elpancserolta az éveit. Ilyen szempontból a merci is elbaszott 4 évet Suminál." ez egy nagy tévhit. Schumachernek autószerelő végzettsége van, mérnök szintű rálátása és tudása az autó minden egyes részletére. Mindent tud, és amiről azt hiszed nem még azt is tudta. Minden részletet, minden apró elemet mindet tudott hol hogyan miből készül hova kerül mi a szerepe és mindent képes volt elmondani arról hogy mi az amitől gyorsabb lesz az autó. tesk ide tartozó friss cikk Pat Symonds : "Ő tökéletesítette a Forma–1-ben a folyamatos fejlődésről alkotott elképzelést. Senki nem tudta annyira következetesen megvalósítani ezt, és ezt én magam is elsajátítottam. A legapróbb részletekre is odafigyeltünk, hogy még egy kis időt nyerjünk. Álom volt vele dolgozni, a logika, az ösztönzés, a munkamorál szempontjából is. " Schumacher amellett hogy egy autóversenyző zseni volt , olyan képességekkel rendelkezett ami által a szaktudása felért egy mérnökével is. nem véletlen hogy körülötte sereglett mindenki és figyelte hogy mit mond. Még Nico is bezsélt erről nem rég. de idézek itt is Haug: "Az építkezésben nagyon sokat segített nekünk, mégpedig egy csúcsvezető képességeivel. Michael nemcsak versenyezni tud, de motiválni és irányítani is az embereket. Gondolkodik, előre lát dolgokat." Ostobaság nem látni a fától az erdőt. itt egy fickó aki bárhol járt mindenhol ugyan azt mondják el róla. Álom volt vele dolgozni, hihetlen visszajelzései voltak, elképesztő módon képes volt összerakni a kirakóst , mindenre figyelt mindenkit ismert, csúcsvezető képességei voltak stbstb nem veszed észre hogy ez az ember megforudlt 3 csapatnál és mind a három csapatból 3-5 éven belül többszörös világbajnok csapat lett? nem vetted észre, hogy 40 felett mért őt választotta a mercedes, hogy miért egy 3 éve visszavonult ezeréves ex világbajnokot választottak ? itt van minden a szemed előtt. nyilatkozatok, történések, a kicseszett tények, de nem te és a hozzád hasonlók képtelenek ezt feldolgozni, gondolom azért mert egész egyszerűen nem vagytok képesek elhinni hogy valaki erre képes volt. pedig az volt. Haug "„Akkoriban egy épülő kis csapat voltunk. Michaelt azért hoztuk oda, hogy segítsen lerakni az alapokat a későbbi sikerekhez." mi kell még hogy felfogjátok végre mitől lett 7xes világbajnok? "merci is elbaszott 4 évet Suminál." nem baszott el semmit és az a 4 is 3 év volt. az nem elbaszás ha építkezni kell hanem munka, csak te meg a akik még így látják azt hiszik a versenyzők kapják az autókat és nem kell semmit tenniük érte. ha mázlijuk van szuper autójuk lesz ha pechesek meg szar. csak hogy ez nem mázli kérdése Schumacher esetében mivel ha nem volt olyan az autó, a csapat, a struktruális szervezettség, az anyagi forrás akkor megmozgatott mindent hogy aztán beinduljon a dolog. embereket rugatott ki vagy hozott egy csapathoz, struktúrálisan átszervezett dolgokat , autó fejlesztésében részt vett és pénzcsapokat nyitatott meg. ez mind true sztori és minden esetben meg is lett az eredménye. 2 vb cím a benettonnál, 5 a ferrarinál és láss csodát a merci is kijutott a gödörből csak itt már tényleg bazi idős volt a versenyzéshez és nem maradhatott tovább hogy itt is bezsebeljen néhány győzelmet vagy ha fiatalabb akkor vb címeket. "Ha téged csak a statisztika érdekel, akkor csak sajnálni tudlak, Alonso 1 vb címe többet ér mint Vettel 2011, 2013-as vb címe, vagy Sumi 2002,2004-es vb címe pontosan azért mert ő megharcolt érte egy ugyanolyan versenyképességű technika és rivális ellen." alo akkor 25 volt ms meg 37 és ezek ellenére majdnem elbukta a vb-t egy címvédő csapattal címvédőként ...szóval no komment

Egyre inkább úgy érzem h direkt húzod az emberek agyát és legbelül te is érzed h mekkora egy rizsa (már bocsánat) amit most itt levezettél.
Arról meg én nem tehetek róla h nem tudod mi a különbség a top pilóta és a közép pilóta között, egy top pilóta egész szezonon át stabilan tudja maxon hozni a szintet és szállítja az eredményeket, bármilyen körülmények között versenyképes tud maradni, akiket te felsoroltál minden csak nem top kategóriás versenyzők.

Még egyszer mondom és ez tény, hogy Sumi remekül köré építette a csapatot, magával vitte azt a benetton csapatot akikkel két vb címet nyert korábban. Ő ebben volt igazán különleges, Hamilton, Alonso sokkal kényesebb pilóta, de ha a tempót nézzük, ha csak a teljesítményt vesszük figyelembe akkor egy kategóriáról beszélünk.

Jah majdnem elbukta a 2006-os vb-t, erről is lehetne mesélni amikor máig ismeretlen és érthetetlen indokkal nyúlt bele az FIA a vb kimenetelében, kezdve azzal h elvetették az ellensúlyos lengéscsillapítót ami elég érdekes de szezon első felében még szabályos volt, aztán az is egy érdekes történet h a ferrari hátsó "mozgó" szárnyra még csak rá se nézett az FIA. :D Ennek következtében már nem is volt csoda h ahogy haladtunk a szezon második végéhez csúszott lefele a renault a ferrarihoz képest.

Szinte biztos vagyok benne h ezt is kimagyarázod, ahogy az eddigieket is. Véleményem szerint legbelül te is érzed már h van igazság a mondandóban, csak mivel neked ez rohadtul fáj, így inkább maradsz a mesés csodás képzeleted világában.

Részemről lezártam, viszontlátásra

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 25. 20:34

G0007
#97 G0007 2016. augusztus 25. 20:07  
F1890:
bocs de ez nagy böki a szememet. fikázod hamilton csapattársait fikázod vettel csapattársait. de msc csapattársaival mért nem teszed mindezt? sokkalta szarabbak voltak mint pl hamiltonnak. prost óta hamiltonnak van a legerősebb csapattársi felhozatala

nem fikázom őket csak a helyén kezeltem

relatív az hogy mi a szar. volt hamnek összvissz 4 és ebből 1 le is verte, egyel döntetlenezett a másik kettő meg sokat nem ért el.


prost óta a legerősebbc sapattársai pedig Massának voltak nem Hamiltonnak. neki volt Jacques, Kimi, Alo és MSC ...

G0007
#96 G0007 2016. augusztus 25. 20:05  
Zasalamel:
Hill, Villeneuve, Ralf Schumacher, Hakkinen, Frentzen, Coulthard, Fisichella, Alesi Igen ezek a középszerű pilóták, akik egy jó autóval képesek nyerni, ritkább esetben vb-t is nyerni, mint most Rosberg, Button, Ricciardo, Massa, Bottas stb. (bár Ricci, Button lehet még jobb is). Érdekes h azt állítod faszságokat írkálok, közben rávilágítottál és megerősítetted az érvemet miszerint valóban nem volt ezek között egy se klasszikus. Nézzük az idei évet ott van ugye Alo, Ham, Vet, de a mezőny se piskóta Button, Ricci, Verstappen, Rosberggel, sokkal nehezebb ezek között kiemelkedni, pont azért mert sokkal több jobb pilóta van mint az ilyen villnöv, alesi félék..... Hol van az hármas? Már ne haragudj, de nem mindenkinek adatik meg zsinórban 5 domináns autó a segge alatt, mellesleg Vettelt szidod csak mert a RB-lal nyert vb címeket, Sumi meg csak a benetton alkotta csapattal szállította a címeket, ez mennyivel különb szted? 2009-2013 között a RB is annyira de annyira k*rvajó volt h az FIA már-már nevetségesen hátráltatta őket és tiltottak meg mindent ami ők találtak ki. Nehogy elképzeld már h pilótától múlik minden, ha egy technika versenyképes lesz, az csakis KIZÁRÓLAG a mérnök érdeme, nem Sumié, hanem a mérnököké, Sumi abban volt különleges h jól tudta maga köré építeni a csapatot, az meg nem alo és hami hibája h a ferrari / meki elpancserolta az éveit. Ilyen szempontból a merci is elbaszott 4 évet Suminál. Ha téged csak a statisztika érdekel, akkor csak sajnálni tudlak, Alonso 1 vb címe többet ér mint Vettel 2011, 2013-as vb címe, vagy Sumi 2002,2004-es vb címe pontosan azért mert ő megharcolt érte egy ugyanolyan versenyképességű technika és rivális ellen.

igen faszságokat írkálsz.

topszintű pilótákat kértél 95 és 00 között. kaptál fejből nyolcat akik összesen 69 győzelemmel, 85 rajtelsőséggel és 4 vb címmel rendelkeznek abból az időszakból , erre azt állítod ezek középszintű versenyzők. hát mi ez ha nem faszság.? aztán lejebb olvasok olyat is hogy Senna szerinted azért jobb mivel felértékelődött ahalála után és Prost jobb versenyző volt nála. ez is mi ha nem faszság?

"de a mezőny se piskóta Button, Ricci, Verstappen, Rosberggel, sokkal nehezebb ezek között kiemelkedni, pont azért mert sokkal több jobb pilóta van mint az ilyen villnöv, alesi félék....."

ilyenekből látszik hogy milyen szinten tudatlan vagy a témába. Villeneuve meg Alesi félék. fingod sincs róla milyenek voltak igaz? erre felhozol egy 18 évest, egy srácot akinél jobb a 18 éves, egy Rosberget aki még 30 +-os előnyből is képes összeomlani, és egy kiöregedett nemsoká visszavonuló Buttont akinek a pályafutásának két legkiemelkedőbb pontja hogy egyszer vb lett mert olyan autója volt aminek a közelébe se értek az évad első felében és volt olyna mákja hogy az ekkor szerzett előnyéből elevickéljen az évad második felében, a másik pedig hogy legyőzte a nevetségesen szerelmiválsásgos bob marleyt hallgató Hamiltont .

mitől jobb ez a brigád mint az általam felsoroltak? semmivel.


"Már ne haragudj, de nem mindenkinek adatik meg zsinórban 5 domináns autó a segge alatt"

tudod csak az a baj, hogy az ő esetében ez nem megadatás kérdése volt soha. nem mellékesen a ferraris korszak alatt 3x volt verhetetlen autója nem 5x.

"Sumi meg csak a benetton alkotta csapattal szállította a címeket, ez mennyivel különb szted? "

baszdki ott is 2 és fél évbe telt mire kiemelkedő autójuk lett. de kapsz egy idézetet te is magától a Benetton akkori főnökétől :

"Az emberek könnyen elfelejtik, hogy a Ferrari mennyit köszönhet Michaelnek. Felépített maga köré egy csapatot. Motiválta az embereket. Egy nagy egésszé fűzte össze a részleteket. A Benetton is Michaelnek köszönhette a két világbajnoki címét. Amit Michael akkor tett, az leírhatatlan." - Flavio Briatore

"Nehogy elképzeld már h pilótától múlik minden, ha egy technika versenyképes lesz, az csakis KIZÁRÓLAG a mérnök érdeme, nem Sumié, hanem a mérnököké, Sumi abban volt különleges h jól tudta maga köré építeni a csapatot, az meg nem alo és hami hibája h a ferrari / meki elpancserolta az éveit. Ilyen szempontból a merci is elbaszott 4 évet Suminál."

ez egy nagy tévhit. Schumachernek autószerelő végzettsége van, mérnök szintű rálátása és tudása az autó minden egyes részletére. Mindent tud, és amiről azt hiszed nem még azt is tudta. Minden részletet, minden apró elemet mindet tudott hol hogyan miből készül hova kerül mi a szerepe és mindent képes volt elmondani arról hogy mi az amitől gyorsabb lesz az autó.

tesk ide tartozó friss cikk

Pat Symonds :
"Ő tökéletesítette a Forma–1-ben a folyamatos fejlődésről alkotott elképzelést. Senki nem tudta annyira következetesen megvalósítani ezt, és ezt én magam is elsajátítottam. A legapróbb részletekre is odafigyeltünk, hogy még egy kis időt nyerjünk. Álom volt vele dolgozni, a logika, az ösztönzés, a munkamorál szempontjából is. "

Schumacher amellett hogy egy autóversenyző zseni volt , olyan képességekkel rendelkezett ami által a szaktudása felért egy mérnökével is. nem véletlen hogy körülötte sereglett mindenki és figyelte hogy mit mond. Még Nico is bezsélt erről nem rég. de idézek itt is

Haug:

"Az építkezésben nagyon sokat segített nekünk, mégpedig egy csúcsvezető képességeivel. Michael nemcsak versenyezni tud, de motiválni és irányítani is az embereket. Gondolkodik, előre lát dolgokat."

Ostobaság nem látni a fától az erdőt. itt egy fickó aki bárhol járt mindenhol ugyan azt mondják el róla. Álom volt vele dolgozni, hihetlen visszajelzései voltak, elképesztő módon képes volt összerakni a kirakóst , mindenre figyelt mindenkit ismert, csúcsvezető képességei voltak stbstb

nem veszed észre hogy ez az ember megforudlt 3 csapatnál és mind a három csapatból 3-5 éven belül többszörös világbajnok csapat lett? nem vetted észre, hogy 40 felett mért őt választotta a mercedes, hogy miért egy 3 éve visszavonult ezeréves ex világbajnokot választottak ? itt van minden a szemed előtt. nyilatkozatok, történések, a kicseszett tények, de nem te és a hozzád hasonlók képtelenek ezt feldolgozni, gondolom azért mert egész egyszerűen nem vagytok képesek elhinni hogy valaki erre képes volt. pedig az volt.

Haug
"„Akkoriban egy épülő kis csapat voltunk. Michaelt azért hoztuk oda, hogy segítsen lerakni az alapokat a későbbi sikerekhez."

mi kell még hogy felfogjátok végre mitől lett 7xes világbajnok?


"merci is elbaszott 4 évet Suminál."

nem baszott el semmit és az a 4 is 3 év volt. az nem elbaszás ha építkezni kell hanem munka, csak te meg a akik még így látják azt hiszik a versenyzők kapják az autókat és nem kell semmit tenniük érte. ha mázlijuk van szuper autójuk lesz ha pechesek meg szar. csak hogy ez nem mázli kérdése Schumacher esetében mivel ha nem volt olyan az autó, a csapat, a struktruális szervezettség, az anyagi forrás akkor megmozgatott mindent hogy aztán beinduljon a dolog. embereket rugatott ki vagy hozott egy csapathoz, struktúrálisan átszervezett dolgokat , autó fejlesztésében részt vett és pénzcsapokat nyitatott meg.

ez mind true sztori és minden esetben meg is lett az eredménye. 2 vb cím a benettonnál, 5 a ferrarinál és láss csodát a merci is kijutott a gödörből csak itt már tényleg bazi idős volt a versenyzéshez és nem maradhatott tovább hogy itt is bezsebeljen néhány győzelmet vagy ha fiatalabb akkor vb címeket.

"Ha téged csak a statisztika érdekel, akkor csak sajnálni tudlak, Alonso 1 vb címe többet ér mint Vettel 2011, 2013-as vb címe, vagy Sumi 2002,2004-es vb címe pontosan azért mert ő megharcolt érte egy ugyanolyan versenyképességű technika és rivális ellen."


alo akkor 25 volt ms meg 37 és ezek ellenére majdnem elbukta a vb-t egy címvédő csapattal címvédőként ...szóval no komment

Zasalamel
#95 Zasalamel 2016. augusztus 25. 19:57  
BP05:
Ja sokkal jobban boldogulnak a maiak tekintve hogy nincs is esőfutam, főleg nem olyan özönvízszerű mint amiben akkoriban versenyeztek is mert olyan versenyt a maiak max csak videókon láttak mikor az egész futamon szakad az eső és nyomni kell végig. Manapság egy esőfutam az annyit jelent hogy az SC mögött megtesznek pár kört, aztán piros zászló és megvárják míg annyira felszárad a pálya hogy jöhetnek is egyből az interek aztán 10-15 kör múlva már a száraz pályás gumikon. Ezt max. csak esővel tarkított futamnak lehet nevezni de nem esőfutamnak. Még hogy esőmenők...haha bazzz ezen jót röhögtem. Ezekután nem tudom te mi alapján tudod egyáltalán felmérni a maiak esős képességeit, nemhogy összehasonlítani őket olyanokkal akik varázsoltak az esőben, és olyankor úgy éltek mint hal a vízben.

2007 és 2008 ban volt még özönvízszerű esős futam, és Hami, Alo és Vettel is helytállt. Az meg nem az ő saruk h az FIA puhap*cs lett, a Pirelli képtelen értelmes esős gumit gyártani, továbbá a kocsik hasmagassága is lentebb került.

BP05
#94 BP05 2016. augusztus 25. 19:39  
Zasalamel:
Pedig volt, Alo itt 2-3 secet adott Suminak körönként, de mielőtt jönnél h "bezzeg a renault meg a michelin" Alo a csapattársának és a michelin gumis autóknak is pakolta a seceket. https://www.youtube.com/watch?v=BTrWStUmiwc Hamilton meg 2008 silverstonen végigbucizta a mezőnyt, majdnem kört pakolt a második helyezettre is. 96-ban Sumin kívül nem volt más pilóta aki esőmenőnek számított, most meg van Hamilton, Alo, Vettel, Ricciardo, Verstappen, továbbá a mai mezőny sokkal jobban boldogul esőben is mint 20 éve.

Ja sokkal jobban boldogulnak a maiak tekintve hogy nincs is esőfutam, főleg nem olyan özönvízszerű mint amiben akkoriban versenyeztek is mert olyan versenyt a maiak max csak videókon láttak mikor az egész futamon szakad az eső és nyomni kell végig.

Manapság egy esőfutam az annyit jelent hogy az SC mögött megtesznek pár kört, aztán piros zászló és megvárják míg annyira felszárad a pálya hogy jöhetnek is egyből az interek aztán 10-15 kör múlva már a száraz pályás gumikon.
Ezt max. csak esővel tarkított futamnak lehet nevezni de nem esőfutamnak. Még hogy esőmenők...haha bazzz ezen jót röhögtem.

Ezekután nem tudom te mi alapján tudod egyáltalán felmérni a maiak esős képességeit, nemhogy összehasonlítani őket olyanokkal akik varázsoltak az esőben, és olyankor úgy éltek mint hal a vízben.

F1890
#93 F1890 2016. augusztus 25. 18:22  
G0007:
jólvan te akartad, akkor leszarom hány éves vagy . faszságokat írsz. 95-2000 között volt egy Hill, Villeneuve, Ralf Schumacher, Hakkinen, Frentzen, Coulthard, Fisichella, Alesi ezek mind ugyanúgy futamgyőztes, baromi tehetséges, top csapatnál megfordult top versenyzők voltak, közülök többen világbajnokok is. Azt akkor még ott van, Verstappan, Berger, Barrichello akik szintén nem kis tehetséggel rendelkeztek meg persze Alesi is aki egy kurva nagy tehetség volt a maga korában csak a soha nem tudott érvényesülni pedig akkoriban az sem volt elrugaszkodott elmélet ha valaki azt mondta világbajnok lesz hamarosan mivel az alapján amit nyújtott simán benne volt a pakliban. felháborító az hogy ezeket a versenyzőket középszarnak meritek titulálni mivel kurvára nem azok. ezzel szemben te azt állítod (mielőtt módosítottad a bejegyzésed) , hogy most van ham, vettel, alo. na igen de ők hol találkoznak a pályán mond már meg? alonso 06-ban nyert utoljára vb-t azóta semmi. csapattól csapatra vándorol és közbe múlnak felette az évek. lefelé tart a hegyről és néhány év múlva befejezi. jelenleg meg a mclarennél sínylődik és harcol a 12. helyek környékén . elnézve a mclarent pedig minimális sansz van arra, hogy ő 06 után újra legfőbb vb esélyesnek léphessen elő. vettelel mi van? dc newey 5 év alatt összerakta a redbull-t, beleült sorban ynert 4 vb címet egy kiöregedett csapattárs mellett, majd miután elmúlt a dominanciája az autójának kapásból megverte a csapattársa aki már nem nyugger volt és aztán lelépett azóta meg nem jut semmire és perpillanat azért küzd hogy a szaros egyszeres idióta világbajnok aki elcseszte az autóversenyzői karrierjének legjobb éveit és perpill már a mezőny legidősebbje és csak árnyéka a régi önmagának nehogy leverje. aztán itt van hamilton a pózer, beképzelt swag aki értékelhetetlen értéket közvetít a világnak a magtartásával , stílusával és nyilatkozataival aki konkrétan egy másik versenyző balszerencséjének köszönheti az első vb címét, majd egy verhetetlen autónak és egy vb színvonaltól és az ő kvalitásaitól elmaradt csapattársnak a másik kettőt vagy mindjárt hármat. félreértés ne essék. alonso kiváló versenyző, vettel szintén, hamilton meg perpill topformában van és szenvedéllyel versenyez majd még pár évig amíg a teljesítménye csúcsán van, de ezek nem hasonlóképességű pilóták mint Schumacher volt és senki nem is jegyzi őket egy lapon se vele, se sennával, se fangioval hogy a mindenidők legkiemelkedőbb top 3asát említsem. csak h őt említsem, Schumacherhez mért nem hasonlítják szerinted? na mégis vajon miért? azért mert az a fickó varázslóvolt, az autóversenyzés művésze, egy korszakalkotó zseni, aki csapatokat , márkákat emelt fel és tett halhatatlanná nem pedig csak beült mint egy majom és nyert amíg ment a szekér hanem eleve hogy az ő segítségével indultak be a szekerek. Határokat döntött le, országokat, nemzeteket, földrészeket mozgatott meg a jelensége. Német f1 mint olyan neki köszönhető, vettel miatta lett autóversenyző csakúgy mint az összes többi utána jövő német, az arabok miatta engedték be az országba az f1-et, külön szigetet adományoztak neki, felhőkarcoló viseli a nevét, olyan mérdföldköveket állított fel a sportág elvégzésével kapcsolatban ami a mai napig elvárás és etalon, óriási szerepe volt a sportág és eleve a személyautók biztonságossá tételében, átszámítva százmilliárd foritkra mérthető az az összeg amit pályafutása alatt adományozott a rászorultaknak, mindenhol jótékonykodott ahol járt és vette a fáradtságot ilyen eseményekben való részvételre is mert tudta általa meglesz a figyelem az eseményre. a karriere során pedig olyan sikereket ért el aminek a magassága szinte felfoghatatlan volt és persze az a mai napig is. olyan legendás futamokat nyomott amik örök emlékezetre a sporttörténelem részei lettek. emiatt az ember miatt minimum 5x módosítani kellett a szabályokon annyira kurva jó volt és annyira a új. filmekben szerepelt, a neve egy fogalom lett, több kitüntetése, lovagi keresztje, sportolói oscarja és kutyám füle kitüntetése van mint amit el tudsz képzelni. a neve egybefort az autóversenyzéssel és a sebességgel, nagyobb lett mint maga a sportág amiben versenyzett, és mindenki ismeri az egész világon . te meg vagy annyira tökös és veszed a bátorságot, hogy azt állítsd mérhető a valaha élt egyik legnagyobb autóversenyző legendához, és sportikonhoz egy pali akinek 3x több csapatváltása volt mint vb címe, valaki aki a tervezője miatt nyert 4et és azóta sehol sincs és valaki aki bár kvalitásaiban elmarad de tény, hogy bár kurva jó versenyző de mérföldekre van attól aminek lennie kéne és ő is csak egy hullámot lovagol meg azzal kaparja össze a vb címeit, mivel érdemben semmi köze nem volt a csapatépítéshez mivel azt mások végezték el helyette ez alkalommal is és közben még egy beképzelt pökhendi stílust is képvisel aki rasszizmussal vádolja a bírókat ha épp idóta módjára vezet, megviseli egy szaros szakítás (miközbe ms akkor is nyert miután a verseny előtt pár órával megnézte ahogy meghal az anyja), és kikap egy buttontól, közbe kovalainent meg rosbergeket kell csak levernie és mindezek mellet olyan képeket rak ki twitteren amin bemutat a világnak. szóval bocs de nem, sem a pályán sem azon kívül nem ütik meg a szintet de még csak meg sem közelítik

bocs de ez nagy böki a szememet. fikázod hamilton csapattársait fikázod vettel csapattársait. de msc csapattársaival mért nem teszed mindezt? sokkalta szarabbak voltak mint pl hamiltonnak.
prost óta hamiltonnak van a legerősebb csapattársi felhozatala

Zasalamel
#92 Zasalamel 2016. augusztus 25. 17:16  

Hill, Villeneuve, Ralf Schumacher, Hakkinen, Frentzen, Coulthard, Fisichella, Alesi

Igen ezek a középszerű pilóták, akik egy jó autóval képesek nyerni, ritkább esetben vb-t is nyerni, mint most Rosberg, Button, Ricciardo, Massa, Bottas stb. (bár Ricci, Button lehet még jobb is).

Érdekes h azt állítod faszságokat írkálok, közben rávilágítottál és megerősítetted az érvemet miszerint valóban nem volt ezek között egy se klasszikus.

Nézzük az idei évet ott van ugye Alo, Ham, Vet, de a mezőny se piskóta Button, Ricci, Verstappen, Rosberggel, sokkal nehezebb ezek között kiemelkedni, pont azért mert sokkal több jobb pilóta van mint az ilyen villnöv, alesi félék.....

Hol van az hármas? Már ne haragudj, de nem mindenkinek adatik meg zsinórban 5 domináns autó a segge alatt, mellesleg Vettelt szidod csak mert a RB-lal nyert vb címeket, Sumi meg csak a benetton alkotta csapattal szállította a címeket, ez mennyivel különb szted?
2009-2013 között a RB is annyira de annyira k*rvajó volt h az FIA már-már nevetségesen hátráltatta őket és tiltottak meg mindent ami ők találtak ki.
Nehogy elképzeld már h pilótától múlik minden, ha egy technika versenyképes lesz, az csakis KIZÁRÓLAG a mérnök érdeme, nem Sumié, hanem a mérnököké, Sumi abban volt különleges h jól tudta maga köré építeni a csapatot, az meg nem alo és hami hibája h a ferrari / meki elpancserolta az éveit. Ilyen szempontból a merci is elbaszott 4 évet Suminál.

Ha téged csak a statisztika érdekel, akkor csak sajnálni tudlak, Alonso 1 vb címe többet ér mint Vettel 2011, 2013-as vb címe, vagy Sumi 2002,2004-es vb címe pontosan azért mert ő megharcolt érte egy ugyanolyan versenyképességű technika és rivális ellen.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 25. 17:19

G0007
#91 G0007 2016. augusztus 25. 16:56  
Zasalamel:
Na mostmár álljál le, mert még az se biztos h idősebb vagy nálam, miután kiderült régebb óta vagyok itt a fórumon is mint te. Nem a tudásoddal van gond, hanem a mérhetetlen elvakultsággal, h nem látod be vannak hasonló képességű pilóták mint Sumi.

jólvan te akartad, akkor leszarom hány éves vagy .


faszságokat írsz. 95-2000 között volt egy Hill, Villeneuve, Ralf Schumacher, Hakkinen, Frentzen, Coulthard, Fisichella, Alesi ezek mind ugyanúgy futamgyőztes, baromi tehetséges, top csapatnál megfordult top versenyzők voltak, közülök többen világbajnokok is. Azt akkor még ott van, Verstappan, Berger, Barrichello akik szintén nem kis tehetséggel rendelkeztek meg persze Alesi is aki egy kurva nagy tehetség volt a maga korában csak a soha nem tudott érvényesülni pedig akkoriban az sem volt elrugaszkodott elmélet ha valaki azt mondta világbajnok lesz hamarosan mivel az alapján amit nyújtott simán benne volt a pakliban.

felháborító az hogy ezeket a versenyzőket középszarnak meritek titulálni mivel kurvára nem azok.


ezzel szemben te azt állítod (mielőtt módosítottad a bejegyzésed) , hogy most van ham, vettel, alo.

na igen de ők hol találkoznak a pályán mond már meg? alonso 06-ban nyert utoljára vb-t azóta semmi. csapattól csapatra vándorol és közbe múlnak felette az évek. lefelé tart a hegyről és néhány év múlva befejezi. jelenleg meg a mclarennél sínylődik és harcol a 12. helyek környékén . elnézve a mclarent pedig minimális sansz van arra, hogy ő 06 után újra legfőbb vb esélyesnek léphessen elő.

vettelel mi van? dc newey 5 év alatt összerakta a redbull-t, beleült sorban ynert 4 vb címet egy kiöregedett csapattárs mellett, majd miután elmúlt a dominanciája az autójának kapásból megverte a csapattársa aki már nem nyugger volt és aztán lelépett azóta meg nem jut semmire és perpillanat azért küzd hogy a szaros egyszeres idióta világbajnok aki elcseszte az autóversenyzői karrierjének legjobb éveit és perpill már a mezőny legidősebbje és csak árnyéka a régi önmagának nehogy leverje.

aztán itt van hamilton a pózer, beképzelt swag aki értékelhetetlen értéket közvetít a világnak a magtartásával , stílusával és nyilatkozataival aki konkrétan egy másik versenyző balszerencséjének köszönheti az első vb címét, majd egy verhetetlen autónak és egy vb színvonaltól és az ő kvalitásaitól elmaradt csapattársnak a másik kettőt vagy mindjárt hármat.

félreértés ne essék. alonso kiváló versenyző, vettel szintén, hamilton meg perpill topformában van és szenvedéllyel versenyez majd még pár évig amíg a teljesítménye csúcsán van, de ezek nem hasonlóképességű pilóták mint Schumacher volt és senki nem is jegyzi őket egy lapon se vele, se sennával, se fangioval hogy a mindenidők legkiemelkedőbb top 3asát említsem. csak h őt említsem, Schumacherhez mért nem hasonlítják szerinted? na mégis vajon miért?

azért mert az a fickó varázslóvolt, az autóversenyzés művésze, egy korszakalkotó zseni, aki csapatokat , márkákat emelt fel és tett halhatatlanná nem pedig csak beült mint egy majom és nyert amíg ment a szekér hanem eleve hogy az ő segítségével indultak be a szekerek. Határokat döntött le, országokat, nemzeteket, földrészeket mozgatott meg a jelensége. Német f1 mint olyan neki köszönhető, vettel miatta lett autóversenyző csakúgy mint az összes többi utána jövő német, az arabok miatta engedték be az országba az f1-et, külön szigetet adományoztak neki, felhőkarcoló viseli a nevét, olyan mérdföldköveket állított fel a sportág elvégzésével kapcsolatban ami a mai napig elvárás és etalon, óriási szerepe volt a sportág és eleve a személyautók biztonságossá tételében, átszámítva százmilliárd foritkra mérthető az az összeg amit pályafutása alatt adományozott a rászorultaknak, mindenhol jótékonykodott ahol járt és vette a fáradtságot ilyen eseményekben való részvételre is mert tudta általa meglesz a figyelem az eseményre. a karriere során pedig olyan sikereket ért el aminek a magassága szinte felfoghatatlan volt és persze az a mai napig is. olyan legendás futamokat nyomott amik örök emlékezetre a sporttörténelem részei lettek. emiatt az ember miatt minimum 5x módosítani kellett a szabályokon annyira kurva jó volt és annyira a új. filmekben szerepelt, a neve egy fogalom lett, több kitüntetése, lovagi keresztje, sportolói oscarja és kutyám füle kitüntetése van mint amit el tudsz képzelni. a neve egybefort az autóversenyzéssel és a sebességgel, nagyobb lett mint maga a sportág amiben versenyzett, és mindenki ismeri az egész világon .


te meg vagy annyira tökös és veszed a bátorságot, hogy azt állítsd mérhető a valaha élt egyik legnagyobb autóversenyző legendához, és sportikonhoz egy pali akinek 3x több csapatváltása volt mint vb címe, valaki aki a tervezője miatt nyert 4et és azóta sehol sincs és valaki aki bár kvalitásaiban elmarad de tény, hogy bár kurva jó versenyző de mérföldekre van attól aminek lennie kéne és ő is csak egy hullámot lovagol meg azzal kaparja össze a vb címeit, mivel érdemben semmi köze nem volt a csapatépítéshez mivel azt mások végezték el helyette ez alkalommal is és közben még egy beképzelt pökhendi stílust is képvisel aki rasszizmussal vádolja a bírókat ha épp idóta módjára vezet, megviseli egy szaros szakítás (miközbe ms akkor is nyert miután a verseny előtt pár órával megnézte ahogy meghal az anyja), és kikap egy buttontól, közbe kovalainent meg rosbergeket kell csak levernie és mindezek mellet olyan képeket rak ki twitteren amin bemutat a világnak.


szóval bocs de nem, sem a pályán sem azon kívül nem ütik meg a szintet de még csak meg sem közelítik


F1890
#90 F1890 2016. augusztus 25. 16:33  

Bocs h czollner szakertelmet nem tartom meltonak ahogy szujoet sem.kenterbe vernem barmelyiket tortenelem f1hez valo hozzaertes stb stb.
Szavazni nem csak poliikara lehet.

Most magadnak mondasz ellent mert a szamokkal magyarazod msct de hamiltont nem tartod nagynak pedi megfogja donteni a pole rekordot. Mellesleg ha alo ham vetnek nem lettek volna ilyen rivalisai valszeg mar kb 6szoros vb lenne mind ham mind alonso

Zasalamel
#89 Zasalamel 2016. augusztus 25. 16:21  
G0007:
neked mindenhez sok közöd van bizonyára , csak az eddigiek alapján nem sok mindenhez értesz is. - Állítasz valamit én meg 2 volt autóversenyző f1-es szakkommentátor állításával megcáfolom ha már nekem nem hiszel. de én vagyok a hülye - ismét állítasz valamit , én meg konkrétan a mercedes sportigazgatójának a nyilatkozatával cáfolom ha már nekem nem hiszed, de én vagyok a hülye. nem ártana észrevenni magadat végre. nem mellékesen én nem csűrök csavarok semmit mert nincs rá szükségem. van ami tény és el lett mondva azok által akik értenek hozzá vagy részesei voltak egy döntésnek és kész. a fekete attól nem lesz fehér mert te azt szeretnéd, az ugyanúgy fekete marad. gyermekkori mesevilági elképzeléseim? én elképzeléseim??? mi a mesevilági gyerekkori elképzelés? ez a pasi több vb címet, futamgyőzelmet, pole-t leggyorsabb kört szerzett mint valaha bárki , te meg azt állítod ez gyerekkori mesevilági elképzelés, hogy a sportág egyik legnagyobb alakjára és a valaha élt egyik legnagyobb autóversenyzőjére kimondom hogy igen, valóban az és az a szint amit ő képviselt ott max a Senna volt ? facepalm... felelősségteljes szavazatok peprill nincsenek mivel csak egy legény van a gáton sajnos mert úgy intézte azon a gáton csak ő férjen el...

Azért arra is kíváncsi lennék (most csúnya lesz, ezért külön elnézést kérek) de vajon Senna akkor is ennyire felkapott lenne ha nem halt volna meg? Tudom már előtte is nagy versenyzőnek tartották, de lássuk be, legbelül mindenki érzi h a halála nagyon felnyomta a pr értékét.
Véleményem szerint Senna nem volt jobb Prostnál, jogtalannak érzem azt h sokak szemében Prost csak egy másodlagos pilóta volt, pedig versenytempóban simán hozta azt amit Senna, sőt... kettejük közti párharc valóban Senna felé billeg a mérleg, de miért is? Ha megnézzük Senna sokkal inkább egykörön volt jobb és ez sokszor el is döntötte a versenyüket is (dejavu?). Prost zsenialitása a stabilitásban mutatkozott meg, nem vagyok biztos benne h Senna pl most jobban elboldogulna ezekkel a szabályokkal mint a francia. Összegezve Prost is bőven kiérdemelte azt a tiszteletet mint Senna.

Nagyon szépek ezek a statisztikai adatok, F1890 tökéletesen rámutatott Rossira, neki is hihetetlen statisztikája van, mégse mondja rá senki h külön szint lenne Lorenzonál, Marqueznél, vagy Stonernél, egyszerűen jó helyen volt jó időben kategória.

G0007
#88 G0007 2016. augusztus 25. 16:10  
F1890:
Atttol h hazai bajnoksaagban indulgat eg ha joltom seat kupaban is nem ebbol elt ergo ne neveznem autoversenyzonek ert nem az az elsodlees hivatasa. Nem jarok fizikai konferenciakra de valoszinuleg tobb kozom van hozza mint neked barmikoris. Hat ezaz beteszek vmit es azt addig csurod savarod mig ki nem hozod belole azt ami a gyermekkori mesevilagi elkepzeesedhez tokeetesen passzol. Igazabol azontul h errol vitazunk nincs nagy tetje a dolognak. De feeossegtejes szavazatoknal mar lehet baj az elfogultsag :)

neked mindenhez sok közöd van bizonyára , csak az eddigiek alapján nem sok mindenhez értesz is.

- Állítasz valamit én meg 2 volt autóversenyző f1-es szakkommentátor állításával megcáfolom ha már nekem nem hiszel. de én vagyok a hülye

- ismét állítasz valamit , én meg konkrétan a mercedes sportigazgatójának a nyilatkozatával cáfolom ha már nekem nem hiszed, de én vagyok a hülye.


nem ártana észrevenni magadat végre.

nem mellékesen én nem csűrök csavarok semmit mert nincs rá szükségem. van ami tény és el lett mondva azok által akik értenek hozzá vagy részesei voltak egy döntésnek és kész. a fekete attól nem lesz fehér mert te azt szeretnéd, az ugyanúgy fekete marad.

gyermekkori mesevilági elképzeléseim? én elképzeléseim???

mi a mesevilági gyerekkori elképzelés? ez a pasi több vb címet, futamgyőzelmet, pole-t leggyorsabb kört szerzett mint valaha bárki , te meg azt állítod ez gyerekkori mesevilági elképzelés, hogy a sportág egyik legnagyobb alakjára és a valaha élt egyik legnagyobb autóversenyzőjére kimondom hogy igen, valóban az és az a szint amit ő képviselt ott max a Senna volt ?

facepalm...


felelősségteljes szavazatok peprill nincsenek mivel csak egy legény van a gáton sajnos mert úgy intézte azon a gáton csak ő férjen el...

Zasalamel
#87 Zasalamel 2016. augusztus 25. 16:02  
G0007:
a korod miatt nem érzem fairnek, hogy reagáljak

Na mostmár álljál le, mert még az se biztos h idősebb vagy nálam, miután kiderült régebb óta vagyok itt a fórumon is mint te.

Nem a tudásoddal van gond, hanem a mérhetetlen elvakultsággal, h nem látod be vannak hasonló képességű pilóták mint Sumi.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 25. 16:10

Zasalamel
#86 Zasalamel 2016. augusztus 25. 16:02  
G0007:
net felé nyitás alatt mire gondolsz?

Ha rajtam múlna én nem zárkóznék el ennyire, visszahoznám az ingyenes LT-t, feldobnám extrákkal (gumik állapota, hőmérsékletek, gps adatok, stb.), az online közvetítést támogatnám, valamint sztem az is egy remek húzás lenne ha a februári teszteket is közvetítenénk, sokkal több nézőt vonzana be.

G0007
#85 G0007 2016. augusztus 25. 15:57  
Zasalamel:
Idei mezőnyben is vannak középszerűek, csak az a különbség h idén van hamilton, vettel, alonso, addig 95-2000 ig csak sumi volt az aki topszintűnek számított, a többi középszerű pilóta volt. Tegyük fel, hogy nem lenne sem hamilton, sem vettel, hanem csak Alonso, akkor Alo 2005-2012 között már 6-7 vb lenne. Kb ennyit számít h adott korszakban hány toppilóta van a mezőnyben.

a korod miatt nem érzem fairnek, hogy reagáljak

F1890
#84 F1890 2016. augusztus 25. 15:54  

Atttol h hazai bajnoksaagban indulgat eg ha joltom seat kupaban is nem ebbol elt ergo ne neveznem autoversenyzonek ert nem az az elsodlees hivatasa. Nem jarok fizikai konferenciakra de valoszinuleg tobb kozom van hozza mint neked barmikoris. Hat ezaz beteszek vmit es azt addig csurod savarod mig ki nem hozod belole azt ami a gyermekkori mesevilagi elkepzeesedhez tokeetesen passzol. Igazabol azontul h errol vitazunk nincs nagy tetje a dolognak. De feeossegtejes szavazatoknal mar lehet baj az elfogultsag :)

G0007
#83 G0007 2016. augusztus 25. 15:50  
F1890:
Czollner autoversenyzo xddd jovan :D az h probalkoik nem jelenti azt.webert sokra tartom de neha o is mond hulyesget. Jah haug de mikor en masoltam a cikket msce vbt celozza meg 10ben akkor te mar tereltel. Meg akkoris mikor hszedet masoltam be 09 telerol :)

Czolner autóversenyző volt a közvetítés mellet a 2000es évek elejétől bármilyen meglepő is ez neked. és egyikük sem mondott hülyeséget. te írtál hülyeséget meg fizika konferenciáról hadováltál

"Jah haug de mikor en masoltam a cikket msce vbt celozza meg 10ben akkor te mar tereltel. Meg akkoris mikor hszedet masoltam be 09 telerol :)"

nekem nem kell másolgatnod, én ne tudnám mit mondott Schumacher? ahhoz azért előbb kell felkelned. nem tereltem csak elmondtam hogy az nem ahhoz kapcsolódik.

ha arról van szó, miért hozták vissza Schumacher amit elmond maga a sportigazgató hogy azért hoztuk vissza hogy segítsen a csapatépítésben az nem egyenlő azzal,hogy Schumachernek milyen céljai voltak amikor visszatért.

képis? te meg se fizika se szövegértelmezési konferenciára ne menj inkább...:D

Zasalamel
#82 Zasalamel 2016. augusztus 25. 15:46  
G0007:
hát basszus én emlékezetből mondtam egy 10 évvel ezelőtti eseményről valamit az a két jómadár meg leközvetítette egy az egyben ami ott és akkor volt , nem mellékesen mind2 autóversenyző , és ha czolner szakértelmét te nem is de wéberét tudtommal nagyra tartod hisz nem is olyan rég említetted. csak volt fogalmuk arról amiről beszéltek ez már megint olyna hogy te állítasz valamit. én bemásolom valakinek az azzal kapcsolatos nyilatkozatát mire az neked már semmit sem ér :D mint mikor a haug elmondta miért hozták vissza schumachert, csak mivel nem passzolt a te téves képzeteidhez így arra is csak legyintettél, hogy nem így volt és jött a rizsa,mese , urban legend ütőkártyád lehet úgy nézni, hogy senki se sorolja őket a top 15-be ez igaz. viszont ennyi erőből hamiltont, vettelt, alonsot, buttont, kimi meg senki se sorolja schumacherhez és sennához mivel közük nincs hozzájuk. lehet így nézni semmi akadálya és azt mondani hogy ez alapján hozzájuk képest még ezek a maiak is középszarok "Ui az itteniek irjak m4re a hireket tehat nem veszik at hanem oda is ok rakjak ki ennyit errol" persze mivel a motorsportal főszerkjét alkalmazta az mtva helyi tudósítónak az f1-hez. szokott is kint parádézni. legutóbb pl a kamionok belsejét mutogatta

Idei mezőnyben is vannak középszerűek, csak az a különbség h idén van hamilton, vettel, alonso, addig 95-2000 ig csak sumi volt az aki topszintűnek számított, a többi középszerű pilóta volt.

Tegyük fel, hogy nem lenne sem hamilton, sem vettel, hanem csak Alonso, akkor Alo 2005-2012 között már 6-7 vb lenne. Kb ennyit számít h adott korszakban hány toppilóta van a mezőnyben.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 25. 15:50

F1890
#81 F1890 2016. augusztus 25. 15:37  

Czollner autoversenyzo xddd jovan :D az h probalkoik nem jelenti azt.webert sokra tartom de neha o is mond hulyesget.

Jah haug de mikor en masoltam a cikket msce vbt celozza meg 10ben akkor te mar tereltel. Meg akkoris mikor hszedet masoltam be 09 telerol :)

Nigel
#80 Nigel 2016. augusztus 25. 15:29  
G0007:
nem csoda , végülis mi miatt lenne óriási az érdeklődés? - versenyzők között nincs igazi vezér, nincs igazi példakép arca az f1-nek, mert ez a mostani egy beképzelt celeb akit az angolokon kívül senki se szeret, még a versenyzőtársak se. kvalitásokat nézve pedig az emberek pontosan tudják hogy mitől van seb mellett 4, és lesz majd ham mellett is nem soká 4 vb cím. nem ma jöttek le a falvédőről. látják hogy a számok mögött valójában mennyi tartalom is van. emellett a többi versenyző aki vonzaná a német már kurva öreg plusz ennek a fejében ha ez nem lenne elég szar csapatokban sinylődik. kimi az egyetlen aki egy olyan figura aki miatt kimennek, de neki se a tehetsége miatt hanem mert divat neki szurkolni jó arc laza csávó szerethető. - nincs igazi sportértéke a teljesítményeknek. 480 valahányat előznek egy évben . apám régen ennyit 3 év alat tha előztek. papíron biztos jó ez a szám, na de nézzük már meg hogyan. a mennyiség a minőség rovására ment olyan mértékben hogy értéktelenek lettek az előzések mivel nincs lehetőség védekezésre, nincs csata nincs lófasz se. unalmas szarok a futamok - ferrari az ms éra utáni éra maradékát meglovagolta még 07-ben és nagy mákkal kimi vb lett, de annak is már lassna 10 éve. azóta az f1 legnívósabb csapata nem nyert az ég egy adta világon semmit. ez is hatalmas érvágás és hiába ültettek oda azóta 3 világbajnok versenyzőt is , ők sem azok a szint akik képesek lennének kihúzni őket ebből és segíteni a csapatépítésben. tudniillik ez is egy képesség ha valaki képes erre és összerakja a kirakóst. persze normál esetben a csapat vezetőinek kéne helyretenni a dolgokat, de ha ők nem tezsik és a pilóta se nyit ebbe az irányba hogy segítsen a megoldásban akkor ott ragadnak mint ahogy ragadtak is - 7 éve zsinorban nyer az egyik csapat 4et majd a másik csapat 3at kvázi ellenfelek nélkül. baromi unalmas egy átlag nézőnek , a kamu előzéseket meg már ezer éve megunta mindenki. - folyamatos szabályváltoztatások és következetlenség , átláthatatlanság - tradicionális epic pályák kiírtása és semmitmondó új gagyi pályák behozatala - gumikon lévő nevetségesen óriási hangsúly - szánalmasan gyenge hangélmény a helyszínen és a tv-k előtt is. - karakterek hiánya. kimi még viszi a prímet a maga szerepével ahol játsza a flegmát (teszem hozzá ma már ő is kinőtt ebből jócskán és rengeteget változott de továbbra is a legszerethetőbb versenyző) , aztán ott van hamilton aki meg egy 2 lábon járó beképzelt swag . ez utóbbiról meg hagyj ne mondjam mit közvetít , de attól még karakter. de ennyi. rajtuk kívül az egész banda sótlan lett vagy az is volt vagy csak simán normális. nincsenek vérre menő ellentétek, nincsen trottyos gatyás villeneuve lila hajjal, nincs a retardált montoya, nincs köztük vezér , nincs kamikaze sato, nincs aki az egész bandának a vezére lenne és még lehetne folytatni. és mindezért elkérnek egy valag pénzt . nem éri meg kimenni. magyar pénztárcához mérten még érthető is lenne hogy mi beadjuk a kulcsot hisz se magyar csapat, s emagyar versenyző, az egész halk unalmas nincs igazi élményfaktor, csökken a nézőszám a ringen mint az állat, de ugyan ez van a német piacon is. van egy többszörös világbajnokuk , van mindenkit verő autómárkájuk és szarnak bele nagy ívben. franciáknál már ezer éve nincs semmi. asszem belgium tartja magát még hiszen verstappen új lendületet adott, de nem európa már a piaca az f1-nek és az egészből egy nagy showt csináltak, csak amerika továbbra is szarik rájuk így mentek keletebbre és nekik próbálják eladhatóbbá tenni. túlságosan is összetett probléma az ami miatt itt tart a sportág , de gondolom ezeken kívül is van még több tucat oka amiket ki lehet elemezni, de egy átlag néző ezt látja . régen várták az f1et a tv-ben, ma meg inkább csak odakapcsolnak elalszanak rajta vagy 20 p után el is kapcoslnak ha egyáltalán ott tudja fogni az embert 20 percre az f1 mert épp nincs más amit nézne kaja közben. ez a szomorú valóság szvsz


Igen, elég nyomós érvek. Ami még vicc, hogy gyakran DRS-sel sem lehet előzni. Láttuk Ausztráliában, hogy Hamilton mennyire szenvedett Max mögött, és képtelen volt lehagyni. Végül a bokszkiállások könnyítették meg a dolgát.

Én nem tartom rossznak a jelenlegi pilótagenerációt, a lehetőségeik viszont eléggé korlátozottak, behatároltak. A szélárnyék például, ami korábban előny volt, most megnehezíti a támadó dolgát, ezért hamarabb elkopnak a gumijai, és fel kell hagynia a próbálkozással. Röhej ez az undercut, amely a bokszkiállásokra apellál. Így előre borítékolható, hogy kié lesz a bokszkiállások után a kedvezőbb pozíció. Nem a pályán dől el a csata.

A ’80-as, de még a ’90-es években is voltak komoly, tétre menő előzések a Hungaroringen, pedig akkor vagy 200m-rel rövidebb volt a pálya. Most hosszabb a célegyenes, DRS is van, és mégis mit láttunk idén ? Három páros is "csatázott", az előzés reménye nélkül.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 25. 15:33

G0007
#79 G0007 2016. augusztus 25. 15:28  
Zasalamel:
Kíváncsi leszek jövőre ez a "megújulás" milyen következményekkel jár, de félő h rosszabbodni fog a helyzet, ami egyszer megindult azt nehéz lesz megállítani. Véleményem szerint először az FIA-n belül kellene változtatni, az öreg nyugdíjas döntéshozókat kreatívabb fiatalokra cserélni és nyitni a net világa felé, mert ez az ősrégi rendszer a mai világban már nem előnyös.

net felé nyitás alatt mire gondolsz?

G0007
#78 G0007 2016. augusztus 25. 15:19  
F1890:
Ka h czollner meg weber azt mondja akkor ugyis van :) Tobbit kitatgyaltuk de az teny h senna halala utan senkisem maradt talpoon a regi nagyok kozul msc kivul meg az urt senkisem potolja. Alesi villnov berger hill egyiket sem sorolja az ember a szuk top 15be. Motogpben meg doohan utan volt 6 ev uresjarat rossit leszamitva aztan jottt stoner markez lorenzo f1ben meg kb 10 ev telt el igy. Ui az itteniek irjak m4re a hireket tehat nem veszik at hanem oda is ok rakjak ki ennyit errol

hát basszus én emlékezetből mondtam egy 10 évvel ezelőtti eseményről valamit az a két jómadár meg leközvetítette egy az egyben ami ott és akkor volt , nem mellékesen mind2 autóversenyző , és ha czolner szakértelmét te nem is de wéberét tudtommal nagyra tartod hisz nem is olyan rég említetted. csak volt fogalmuk arról amiről beszéltek

ez már megint olyna hogy te állítasz valamit. én bemásolom valakinek az azzal kapcsolatos nyilatkozatát mire az neked már semmit sem ér :D mint mikor a haug elmondta miért hozták vissza schumachert, csak mivel nem passzolt a te téves képzeteidhez így arra is csak legyintettél, hogy nem így volt és jött a rizsa,mese , urban legend ütőkártyád

lehet úgy nézni, hogy senki se sorolja őket a top 15-be ez igaz. viszont ennyi erőből hamiltont, vettelt, alonsot, buttont, kimi meg senki se sorolja schumacherhez és sennához mivel közük nincs hozzájuk. lehet így nézni semmi akadálya és azt mondani hogy ez alapján hozzájuk képest még ezek a maiak is középszarok

"Ui az itteniek irjak m4re a hireket tehat nem veszik at hanem oda is ok rakjak ki ennyit errol"

persze mivel a motorsportal főszerkjét alkalmazta az mtva helyi tudósítónak az f1-hez. szokott is kint parádézni. legutóbb pl a kamionok belsejét mutogatta

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 25. 15:23

Nigel
#77 Nigel 2016. augusztus 25. 15:15  
Zasalamel:
Kíváncsi leszek jövőre ez a "megújulás" milyen következményekkel jár, de félő h rosszabbodni fog a helyzet, ami egyszer megindult azt nehéz lesz megállítani. Véleményem szerint először az FIA-n belül kellene változtatni, az öreg nyugdíjas döntéshozókat kreatívabb fiatalokra cserélni és nyitni a net világa felé, mert ez az ősrégi rendszer a mai világban már nem előnyös.


Nehéz megmondani, hogy mi lesz a jövőben, de szerintem arra mindenképpen lehet számítani, hogy hosszabb ideig tarthat majd egy-egy csapat dominanciája, és még rövidebbek lesznek az "átfedések".

Helmut Marko úgy véli, hogy egyedül csak a RB lesz képes komoly kihívójává válni a Mercinek 2020-ig. A Ferrarinál akkora most a káosz, hogy elképzelhetetlennek tűnik a feltámadásuk rövidtávon.

Valóban ráférne már egy kis fiatalítás az F1-re. De Bernie görcsösen ragaszkodik a hatalmához. Nem fogja fel, hogy változtatni kell a begyepesedett szemléletmódon, ami oly sok kárt okozott az F1-nek már eddig is, és népszerűtlenné tette a sportot a fiatalok körében.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 25. 15:18

G0007
#76 G0007 2016. augusztus 25. 15:09  
Nigel:
Az oldal ugyanúgy haldoklik, mint a sport maga. Ha csökken az érdeklődés valami iránt, akkor az egy idő után elsatnyul. Kisebb a nézettség, kevesebb a bevétel,a támogatók pedig elmaradoznak.

nem csoda , végülis mi miatt lenne óriási az érdeklődés?

- versenyzők között nincs igazi vezér, nincs igazi példakép arca az f1-nek, mert ez a mostani egy beképzelt celeb akit az angolokon kívül senki se szeret, még a versenyzőtársak se. kvalitásokat nézve pedig az emberek pontosan tudják hogy mitől van seb mellett 4, és lesz majd ham mellett is nem soká 4 vb cím. nem ma jöttek le a falvédőről. látják hogy a számok mögött valójában mennyi tartalom is van. emellett a többi versenyző aki vonzaná a német már kurva öreg plusz ennek a fejében ha ez nem lenne elég szar csapatokban sinylődik. kimi az egyetlen aki egy olyan figura aki miatt kimennek, de neki se a tehetsége miatt hanem mert divat neki szurkolni jó arc laza csávó szerethető.


- nincs igazi sportértéke a teljesítményeknek. 480 valahányat előznek egy évben . apám régen ennyit 3 év alat tha előztek. papíron biztos jó ez a szám, na de nézzük már meg hogyan. a mennyiség a minőség rovására ment olyan mértékben hogy értéktelenek lettek az előzések mivel nincs lehetőség védekezésre, nincs csata nincs lófasz se. unalmas szarok a futamok

- ferrari az ms éra utáni éra maradékát meglovagolta még 07-ben és nagy mákkal kimi vb lett, de annak is már lassna 10 éve. azóta az f1 legnívósabb csapata nem nyert az ég egy adta világon semmit. ez is hatalmas érvágás és hiába ültettek oda azóta 3 világbajnok versenyzőt is , ők sem azok a szint akik képesek lennének kihúzni őket ebből és segíteni a csapatépítésben. tudniillik ez is egy képesség ha valaki képes erre és összerakja a kirakóst. persze normál esetben a csapat vezetőinek kéne helyretenni a dolgokat, de ha ők nem tezsik és a pilóta se nyit ebbe az irányba hogy segítsen a megoldásban akkor ott ragadnak mint ahogy ragadtak is

- 7 éve zsinorban nyer az egyik csapat 4et majd a másik csapat 3at kvázi ellenfelek nélkül. baromi unalmas egy átlag nézőnek , a kamu előzéseket meg már ezer éve megunta mindenki.

- folyamatos szabályváltoztatások és következetlenség , átláthatatlanság

- tradicionális epic pályák kiírtása és semmitmondó új gagyi pályák behozatala

- gumikon lévő nevetségesen óriási hangsúly

- szánalmasan gyenge hangélmény a helyszínen és a tv-k előtt is.

- karakterek hiánya. kimi még viszi a prímet a maga szerepével ahol játsza a flegmát (teszem hozzá ma már ő is kinőtt ebből jócskán és rengeteget változott de továbbra is a legszerethetőbb versenyző) , aztán ott van hamilton aki meg egy 2 lábon járó beképzelt swag . ez utóbbiról meg hagyj ne mondjam mit közvetít , de attól még karakter. de ennyi. rajtuk kívül az egész banda sótlan lett vagy az is volt vagy csak simán normális. nincsenek vérre menő ellentétek, nincsen trottyos gatyás villeneuve lila hajjal, nincs a retardált montoya, nincs köztük vezér , nincs kamikaze sato, nincs aki az egész bandának a vezére lenne és még lehetne folytatni.

és mindezért elkérnek egy valag pénzt . nem éri meg kimenni. magyar pénztárcához mérten még érthető is lenne hogy mi beadjuk a kulcsot hisz se magyar csapat, s emagyar versenyző, az egész halk unalmas nincs igazi élményfaktor, csökken a nézőszám a ringen mint az állat, de ugyan ez van a német piacon is. van egy többszörös világbajnokuk , van mindenkit verő autómárkájuk és szarnak bele nagy ívben. franciáknál már ezer éve nincs semmi. asszem belgium tartja magát még hiszen verstappen új lendületet adott, de nem európa már a piaca az f1-nek és az egészből egy nagy showt csináltak, csak amerika továbbra is szarik rájuk így mentek keletebbre és nekik próbálják eladhatóbbá tenni.


túlságosan is összetett probléma az ami miatt itt tart a sportág , de gondolom ezeken kívül is van még több tucat oka amiket ki lehet elemezni, de egy átlag néző ezt látja . régen várták az f1et a tv-ben, ma meg inkább csak odakapcsolnak elalszanak rajta vagy 20 p után el is kapcoslnak ha egyáltalán ott tudja fogni az embert 20 percre az f1 mert épp nincs más amit nézne kaja közben.

ez a szomorú valóság szvsz

F1890
#75 F1890 2016. augusztus 25. 15:02  

Ka h czollner meg weber azt mondja akkor ugyis van :)

Tobbit kitatgyaltuk de az teny h senna halala utan senkisem maradt talpoon a regi nagyok kozul msc kivul meg az urt senkisem potolja. Alesi villnov berger hill egyiket sem sorolja az ember a szuk top 15be. Motogpben meg doohan utan volt 6 ev uresjarat rossit leszamitva aztan jottt stoner markez lorenzo f1ben meg kb 10 ev telt el igy.

Ui az itteniek irjak m4re a hireket tehat nem veszik at hanem oda is ok rakjak ki ennyit errol

Zasalamel
#74 Zasalamel 2016. augusztus 25. 14:48  
Nigel:
Az oldal ugyanúgy haldoklik, mint a sport maga. Ha csökken az érdeklődés valami iránt, akkor az egy idő után elsatnyul. Kisebb a nézettség, kevesebb a bevétel,a támogatók pedig elmaradoznak.

Kíváncsi leszek jövőre ez a "megújulás" milyen következményekkel jár, de félő h rosszabbodni fog a helyzet, ami egyszer megindult azt nehéz lesz megállítani.
Véleményem szerint először az FIA-n belül kellene változtatni, az öreg nyugdíjas döntéshozókat kreatívabb fiatalokra cserélni és nyitni a net világa felé, mert ez az ősrégi rendszer a mai világban már nem előnyös.

Nigel
#73 Nigel 2016. augusztus 25. 14:41  
Zasalamel:
Sajnos ez az oldal is megy a süllyesztőbe, moderátorok sehol, az oldal szerkesztői köpnek a tagokra, a hírek 90%-a telesport féle oldalakról összeollózott, azt még megértem h nincs sok idejük rá, de amikor át se olvassák mit raknak fel (gondolok itt pl verstappen torros elírásra), mintha F1-hez nem értő emberek raknak fel cikkeket a fórumra, egyedül RZ által kiadott cikkek érnek vmit, a többi egy rakás sz*r. Az oldalt az tartja még életben, hogy talán itt vannak a legértelmesebb magyar tagok, akik alapszinten konyítanak az F1-hez, és bizonyos tagok kommentjeit jó olvasni.


Az oldal ugyanúgy haldoklik, mint a sport maga. Ha csökken az érdeklődés valami iránt, akkor az egy idő után elsatnyul. Kisebb a nézettség, kevesebb a bevétel,a támogatók pedig elmaradoznak.

G0007
#72 G0007 2016. augusztus 25. 14:39  
F1890:
Remelem elnezed nekem h a 6 oldalas rizsadat nem olvasom el :P csak beleolvasgattam. Szoval mikor msc megfutotta a gyors koroket a koztes esogumival akkor mar szinte szaraz volt a palya. Vagyis nem esos hanem felszarado. Tehat az alaptezis miszerint a michelin gumija esos korulmenyek kozott jobb mig mikor mar alig nedves a palya a bridgestone z megallja a helyet. 2 ha vkit 5 seccel versz esoben az azt jelenti h a tobbiek gyenge szinten mozognak. Erdekes h 04 utan senkit sem vert 4 seccel.inkabb orulnel annak h nyert sokat es gyengebb mezonyben volt igy konnyebb dolga volt. Rossi is 5 vbt kb vakok kozott nyerte es igen en oultem neki fiatal voltam . De mai szemmel nezve a 08as vbt tobbre tartom mint a dominanciajat.

- a helyét az állja meg amit a wéber meg a czolner is elmondott. az elején is interrel mentek amikor alo és a michelinesek szárnyaltak és futotta a leggyorsabb köröket button, raikkönen, alonso és még akkor is amikor schumacher futatta csak közben eltelt kb 20-30 kör.

- ember akkora eső volt, hogy még a követítők is megjegyezték, hogy ezer éve nem volt ilyen. nem a többiek mozogtak gyenge szinten, hanem a MS mozgott a többiek felett olyan szinten hogy beszarsz, de ehhez olyan körülmények is kellettek, hogy ennyire előtérbe kerülhessen a zsenialitása. ahhoz fogható idő csak 98-ban volt, ahol szintén 96-hoz hasonló szinten magasodott ki. abba pedig semmi érdekes sincs hogy 04 után vagy 96 előtt nem csinált ilyen mivel nem is voltak ilyen körülmények között versenyek, illetve 04 után már 35 éves volt nem a 20as évei közepe és 30 között. sima esős futamokon pedig bizonyított, senna, mansell, prost, hill, jacques, hakkinen, kimi, montoya, alonso, hamilton , rosberg ellen is. lényegében mindenki ellen aki valaha élt és mozgott az ő aktív pályafutása során.

én meg nem örülök annak hogy sokat nyert mert könnyebb dolga volt mert ez az állítás nem igaz. mégis mitől volt neki könnyebb? attól hogy belökték a mélyvízbe? attól hogy soha egy csapata se volt akikkel nem kellett halálra melóznia magát mire azok viszik valamire? attól hogy csapatokat kellett építenie, összeraknia, autók fejlesztésén segíteni és többe tmelózni mint valah bárki? attól hogy több mint 10 csapattársa volt? attól hogy 4 generáció ellen versenyzett, attól hogy lényegében soha nem látott módon több mint 10 éven át volt vb címért folytatott küzdelemben és mindig mindenki az ő skalpjára hajtott ? attól hogy mindig rajta volt a legnagyobb nyomás, mindenki tőle várta a csodát vagy a bukást? attól hogy generációs különbségek ellenére is fel kellett vennie a kesztyűt ? attól hogy minden hibájáért szétcincálták, meghurcolták? vagy mégis mi a lófasztól volt neki könnyű?

könnyű az tudod kinek könnyű? azoknak a fatöküeknek akik beülnek egy autóba amin előtte évekig melóztak, tökéletesítettek majd a verhetetlen autóval nyernek egy vagy jobb esetben akár egy zsák vb-t és utána a hozzád hasonlók meg azt hiszik ez teljesítmény... azt amikor beüt a krakk akkor meg vagy ott tökölődnek tovább évekig és nem nyernek szart se vagy elhagyják a süllyedő hajót.

na ez a könnyű. más faszával verni a csalát tényleg egyszerű, de az igazi kvalitások akkor mutatkoznak meg ha beüt a szar hogy akkor mire képes valaki, képes e a hátán vinni egy csapatot, vagy a szarból várat építeni újra. na ez meg a nem könnyű

akkora marhaságokat tudsz írni de komolyan....

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 25. 14:45

Nigel
#71 Nigel 2016. augusztus 25. 14:32  
G0007:
naja itt is érződik hogy az f1 milyen mértékben és tempóban veszít a varázsából.


Ennél árulkodóbb jel szerintem nincsen. Hírek most is vannak bőven, érdekesek, átfogóak, erre továbbra sem lehet panasz. Arra viszont, ami a pályán (nem) zajlik, már sokkal inkább.

Silverstone meg Mexikó még vonzza a fanokat, de a legtöbb helyszínen alaposan visszaesett az érdeklődés. A legszomorúbb látványt Spielberg nyújtotta a félig üres lelátókkal. A MotoGP osztrák hétvégéjén (néhány hete) 200 ezernél is több ember taposta egymást, hogy szemtanúja lehessen Rossiék csatájának. Pedig az idei bajnokság messze nem olyan izgalmas, mint a tavalyi, és mégis...

Igazat kell adni Berger véleményének, miszerint jelenleg a MotogGP a legnépszerűbb motor sport. Korábban nem néztem a futamokat, de hirtelen azon kaptam magamat, hogy már egyre inkább felkelti az érdeklődésemet. Az F1 sokat tanulhatna ebből a sikertörténetből.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 25. 14:37

Zasalamel
#70 Zasalamel 2016. augusztus 25. 14:26  
Nigel:
Engem már rögtön elvarázsolt az a mérhetetlen számú komment, amely érkezett egy cikkhez. Nem nagyon fordult elő olyan, hogy egyáltalán ne nyilvánítottak volna véleményt egy-egy hír alatt. Most viszont sajnos többször is van példa rá. Nagyon jó a közösség, és még a moderátorok is működnek (mégha nem is állnak mindig a feladatuk magaslatán). Érdekes, értelmes eszmecserék szoktak itt zajlani. Sokszor csak átfutom a cikkekben írottakat, ami igazán érdekel, az egy kicsit lejjebb van :) Majdnem 10 éve üzemel az oldal, elég szép múltra tekint vissza. Emlékszem, hogy a versenyeket követően nem volt ritka az 1000-es nagyságrendű hsz sem.

Sajnos ez az oldal is megy a süllyesztőbe, moderátorok sehol, az oldal szerkesztői köpnek a tagokra, a hírek 90%-a telesport féle oldalakról összeollózott, azt még megértem h nincs sok idejük rá, de amikor át se olvassák mit raknak fel (gondolok itt pl verstappen torros elírásra), mintha F1-hez nem értő emberek raknak fel cikkeket a fórumra, egyedül RZ által kiadott cikkek érnek vmit, a többi egy rakás sz*r.

Az oldalt az tartja még életben, hogy talán itt vannak a legértelmesebb magyar tagok, akik alapszinten konyítanak az F1-hez, és bizonyos tagok kommentjeit jó olvasni.

G0007
#69 G0007 2016. augusztus 25. 14:20  
Nigel:
Engem már rögtön elvarázsolt az a mérhetetlen számú komment, amely érkezett egy cikkhez. Nem nagyon fordult elő olyan, hogy egyáltalán ne nyilvánítottak volna véleményt egy-egy hír alatt. Most viszont sajnos többször is van példa rá. Nagyon jó a közösség, és még a moderátorok is működnek (mégha nem is állnak mindig a feladatuk magaslatán). Érdekes, értelmes eszmecserék szoktak itt zajlani. Sokszor csak átfutom a cikkekben írottakat, ami igazán érdekel, az egy kicsit lejjebb van :) Majdnem 10 éve üzemel az oldal, elég szép múltra tekint vissza. Emlékszem, hogy a versenyeket követően nem volt ritka az 1000-es nagyságrendű hsz sem.

naja itt is érződik hogy az f1 milyen mértékben és tempóban veszít a varázsából.

F1890
#68 F1890 2016. augusztus 25. 14:20  

Remelem elnezed nekem h a 6 oldalas rizsadat nem olvasom el :P csak beleolvasgattam. Szoval mikor msc megfutotta a gyors koroket a koztes esogumival akkor mar szinte szaraz volt a palya. Vagyis nem esos hanem felszarado. Tehat az alaptezis miszerint a michelin gumija esos korulmenyek kozott jobb mig mikor mar alig nedves a palya a bridgestone z megallja a helyet.


2 ha vkit 5 seccel versz esoben az azt jelenti h a tobbiek gyenge szinten mozognak. Erdekes h 04 utan senkit sem vert 4 seccel.inkabb orulnel annak h nyert sokat es gyengebb mezonyben volt igy konnyebb dolga volt. Rossi is 5 vbt kb vakok kozott nyerte es igen en oultem neki fiatal voltam . De mai szemmel nezve a 08as vbt tobbre tartom mint a dominanciajat.

Nigel
#67 Nigel 2016. augusztus 25. 14:12  
Go.Michael:
Az az oldal még mindig üzemel. Én még 2005-ben csatlakoztam Go.Schumi névvel, aztán sajnos megszűnt az a kommentelgetés opció, pedig pazar kis eszmecserék zajlottak. :) Úgy egy éve fedeztem fel itt hasonló működik, modernebb környezetben, nagy nehezen kivívtam a szólás szabadság jogát és újra megy a pötyögés. :)


Engem már rögtön elvarázsolt az a mérhetetlen számú komment, amely érkezett egy cikkhez. Nem nagyon fordult elő olyan, hogy egyáltalán ne nyilvánítottak volna véleményt egy-egy hír alatt. Most viszont sajnos többször is van példa rá.

Nagyon jó a közösség, és még a moderátorok is működnek (mégha nem is állnak mindig a feladatuk magaslatán). Érdekes, értelmes eszmecserék szoktak itt zajlani. Sokszor csak átfutom a cikkekben írottakat, ami igazán érdekel, az egy kicsit lejjebb van :)

Majdnem 10 éve üzemel az oldal, elég szép múltra tekint vissza. Emlékszem, hogy a versenyeket követően nem volt ritka az 1000-es nagyságrendű hsz sem.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 25. 14:21

Go.Michael
#66 Go.Michael 2016. augusztus 25. 14:04  
Nigel:
Igen, formula.hu volt az oldal neve, csak aztán egy másik lenyúlta. Én is úgy 2006, 2007 tájban regisztráltam az oldalra. Azért is vált nagy kedvencemmé, mert engedélyezték a kommentelést, így mindenki leírhatta a véleményét, az álláspontját az adott témában. Volt még olyan is, hogy ajándék F1 könyveket sorsoltak ki az oldalra írók között Karácsony alkalmából. De akkor még sokkal többen írtak, jóval nagyobb varázsa volt a sportnak.

Az az oldal még mindig üzemel. Én még 2005-ben csatlakoztam Go.Schumi névvel, aztán sajnos megszűnt az a kommentelgetés opció, pedig pazar kis eszmecserék zajlottak. :) Úgy egy éve fedeztem fel itt hasonló működik, modernebb környezetben, nagy nehezen kivívtam a szólás szabadság jogát és újra megy a pötyögés. :)

Nigel
#65 Nigel 2016. augusztus 25. 14:02  
G0007:
az oldal megszünt a szavazás után. videót kerestem, az azt hiszem az indán volt fent , de azóta már az indevideo is megújult ahogy nézem, így nem csoda ha nem találom:( de most hogy mondod lehetne egy ilyen szavazósdi megint, bár ma már azért más idők járnak. ringen is sokan már holland zászlóval voltak (pedig tényleg belgiumban született ), vágyik a nép újra egy igazi pioneer versenyző géniuszra aki a feje tetejére állítja a dolgoka és sokan benne látják újra a reményt. nem tagadom én is látom rá az esélyt.


Megint bemutatták azt a néhány mp-es felvételt, amelyen MS megpaskolja a kis Max fejét. Még a ferraris korszakából való, a vörös sapka elárulta. Itt a nagy lehetőség Max előtt, hogy elkápráztasson minket.

Ez a pálya kiválóan alkalmas az előzésre, fel lehet jönni akár a 16. helyről is (láttunk már erre példát). Szóval a rajtpozíció nem túl mérvadó, sokat lehet javítani az indulási pozícióhoz képest.

Már korábban szerettem volna kérdezni, hogy honnan jött a g0007 nick ? Az enyém, azt hiszem, egyértelmű. Mansell és MS volt a kedvencem, Sennát pedig csodáltam és tiszteltem. Hármukról viszont nem találtam közös fotót. Így a nickem Nigelre emlékeztet, az avatarom pedig a másik két nagy legendára :)

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 25. 14:06

G0007
#64 G0007 2016. augusztus 25. 13:56  
Nigel:
Lehet, hogy addigra már odaajándékozták a többit :) Igen, írtad korábban, hogy létrehoztál egy oldalt, ahol (ha jól emlékszem) szavazni lehetett, sok egyéb érdekesség mellett. Megvan még az az oldal, vagy azóta felhagytál a működtetésével ? Egy kis nosztalgiánk lehet a sok zarándok miatt, De most nem MS a nagy vonzerő, Verstappen hozta lázba ennyire a rajongókat. Egyébként úgy tudom, hazai a srác, Belgiumban született. Tehát csak visszatér a nappalijába.

az oldal megszünt a szavazás után. videót kerestem, az azt hiszem az indán volt fent , de azóta már az indevideo is megújult ahogy nézem, így nem csoda ha nem találom:( de most hogy mondod lehetne egy ilyen szavazósdi megint, bár ma már azért más idők járnak.

ringen is sokan már holland zászlóval voltak (pedig tényleg belgiumban született ), vágyik a nép újra egy igazi pioneer versenyző géniuszra aki a feje tetejére állítja a dolgoka és sokan benne látják újra a reményt. nem tagadom én is látom rá az esélyt.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 25. 13:57FORMA-1 HÍREK

Esteban Ocon

82016.12.30. 18:19

A Liberty „fesztivált” varázsolna a versenyhétvégékből

Egy bennfentes beszélt az amerikai cég terveiről

02016.12.30. 16:51

Sainz fejlődése lenyűgözte a Toro Rossót

Tost nem győzte dicsérni fiatal pilótáját

42016.12.30. 15:40

Mercedes: Máshol sírás lett a vége a szupersztárok harcának

Wolff büszke arra, ahogy Hamilton és Rosberg rivalizálását kezelték