Vettel a Ferrarihoz tartozik – Andretti

írta: M4Sport
2016. december 29. 09:25
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bajnok szurkolója van Sebastian Vettelnek. Mario Andretti alig várja, hogy a Ferrarival is lássa bajnoki címet ünnepelni a németet.

A négyszeres világbajnok 2015-ben csatlakozott a Ferrarihoz, ahol az első éve a vártnál sikeresebben alakult, a második viszont alulmúlta a várakozásokat. Nagy kérdés, 2017-ben merre visz az útja, ám vannak, akik Sebastian Vettel év második felében mutatott teljesítménye miatt már kevésbé hisznek a sikerben, mint egy évvel ezelőtt.

1978 világbajnoka, Mario Andretti viszont továbbra is hisz Vettelben. „Szeretném látni, ahogyan Vettel világbajnok lesz a Ferrarival, mert nagyon akarja ezt. Ez volt az álma, mivel Michael Schumacher volt a példaképe, és most nyilvánvalóan frusztrált, amiért nem mennek olyan jól a dolgok” – nyilatkozta az amerikai az Omnicorse című olasz lapnak.

„Jól kijön Kimivel, ami fontos a csapat szempontjából, de látszik rajta, hogy frusztrált, mert érzi, hogy ennél jobban is mehetne. Viszont ő oda tartozik, és szerintem mindenki azt szeretné, hogy sikeres legyen a Ferrarival. Én is így vagyok vele. Minden szempontból nagy rajongója vagyok. Már akkor elárulta nekem, hogy a Ferrarival akar nyerni, hogy ott akar versenyezni, amikor megérkezett a Forma–1-be.”

Bár az elmúlt nyolc idényben a Ferrari hiába üldözte a bajnoki címet, Andretti a Mercedes dominanciáját és a Scuderia helyzetét látva sem érzi úgy, hogy Vettel számára elérhetetlen lenne ez a cél. „Bárcsak lenne egy varázsgömböm, hogy lássam, a Ferrari képes lesz-e hétről hétre a győzelemért harcolni! Nem ismerek csapatot, amely keményebben dolgozna a Ferrarinál. Minden tekintetben könyörtelenek. A Ferrari maga a Forma–1, és ez mindig is így lesz. Erről szól számukra minden, és csak idő kérdése, hogy mikor érik el a célt. Nem az a kérdés, elérik-e, hanem csak az, mikor. Remélem, hogy más csapatok is felzárkóznak, hogy jövőre érdekesebb legyen a küzdelem” – fogalmazott a vörösökkel 14 versenyt teljesítő bajnok.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

andrea1
#2 andrea1 2016. december 29. 11:42  

Nagyon kötődik érzelmileg a csapathoz,a történelmükhöz, a gyermekkori álmához. Ez amúgy nahyon,emberi dolog. A legszebb emlék az utóbbi évekből az volt mikor először tesztelt a Ferrarival és meghajolt a végén vagy Malajziában nyert a Ferrarival,ott leult a dobogón és sirt, ezekből tudatosult valójában mennyit jelent ez neki, egy.kisfiú álma megvalósult, hőse után megcsinálta. Szóval ezek szép dolgok. Próbálkozni kell, meg kell nézni 17-et de.remélem ha ne adj isten bár inkább valószínű hogy.nem.lesz a.Ferrari az első.kettőbe akkor.lép, elengedi ezt az álmot. Remélem.

F1890
#1 F1890 2016. december 29. 09:40  

egyet nyerni kéne a gebékkel is, aztán átmenni hamilton mellé mercibe és mégegyet nyerni aztán viszontlátásra :P mondjuk ennél még a leicester city bajnoki címére is nagyobb volt a sansz tavaly :DFORMA-1 HÍREK

Esteban Ocon

82016.12.30. 18:19

A Liberty „fesztivált” varázsolna a versenyhétvégékből

Egy bennfentes beszélt az amerikai cég terveiről

02016.12.30. 16:51

Sainz fejlődése lenyűgözte a Toro Rossót

Tost nem győzte dicsérni fiatal pilótáját

42016.12.30. 15:40

Mercedes: Máshol sírás lett a vége a szupersztárok harcának

Wolff büszke arra, ahogy Hamilton és Rosberg rivalizálását kezelték