Sainz fejlődése lenyűgözte a Toro Rossót

írta: M4Sport
2016. december 30. 16:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lenyűgözőnek és figyelemre méltónak tartja Carlos Sainz fejlődését a Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost. Az osztrák szakember komoly dicséretben részesítette a fiatal pilótát, aki elmondása szerint 2017-ben a lehető legjobb helyen lesz a Red Bull második számú istállójánál.

Sainz nem titkolja, szívesen lett volna Max Verstappen helyében, vagyis örömmel átült volna az anyacsapat autójába Danyiil Kvjat „lefokozását” követően, a bikások döntése azonban nem törte meg, sőt az év második felében több kiugró eredménnyel jelezte, adott esetben vele is számolni kell. Ezek egyébként a közvélemény mellett néhány rivális érdeklődését is felkeltették.

A Renault például szívesen szerződtette volna, a Red Bull viszont nem engedte el a franciákhoz (ez is jelzi, hogy munkaadói benne is látják a potenciált), hanem még egy évre a Toro Rossóhoz láncolta, ahol egyébként roppant elégedettek vele. „Meggyőzően vezetett, de még lenyűgözőbb az, amilyen ütemben fejlődött, ez döntő fontosságú volt” – mondta a csapatvezető. „Látjuk, hogy egyre jobb és jobb lesz. Pozitív a hozzáállása és jó vele dolgozni” – tette hozzá.

„Nagyon jól megérti a sport technikai oldalát is, és remek visszajelzései vannak. Jól teljesít a vizes pályán is, ahogyan azt a Brazil Nagydíjon láthattuk, ezek a tényezők pedig igazán erős versenyzővé teszik őt” – folytatta Tost a fiatal versenyző méltatását.

Az osztrák azt is figyelemre méltónak tartja, ahogyan Sainz kezelni tudta azt, hogy a Red Bull nem őt, hanem a csapattársat léptette elő, sőt pont ezt követően lendült igazán jó formába (a spanyol, az amerikai és a brazil versenyen is erősen teljesített). Végül megjegyezte, pilótájának nem is szabad elkeserednie amiatt, hogy most lecsúszott a Red Bull-ülésről, hiszen rengeteg ideje van arra, hogy feljebb lépjen és az élmezőny tagjává váljon.

„Még mindig nagyon fiatal, és szerintem ő is jól tudja, hogy most a Toro Rosso a legjobb csapat számára, főleg a következő szezonban. Már várom az új idényt! Még csak 22 éves, régebben ennyi idős korukban a pilóták még el sem jutottak a Forma–1-ig. A fiatal pilóták néha úgy érzik, kifutnak az időből, de ez nem igaz. Annyira fiatalok még, és rengeteg lehetőség áll előttük. Majd meglátjuk, hova jutunk az új szabályok között” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Esteban Ocon

82016.12.30. 18:19

A Liberty „fesztivált” varázsolna a versenyhétvégékből

Egy bennfentes beszélt az amerikai cég terveiről

02016.12.30. 16:51

Sainz fejlődése lenyűgözte a Toro Rossót

Tost nem győzte dicsérni fiatal pilótáját

42016.12.30. 15:40

Mercedes: Máshol sírás lett a vége a szupersztárok harcának

Wolff büszke arra, ahogy Hamilton és Rosberg rivalizálását kezelték