Renault: Nem egy tél alatt dolgozzuk le a hátrányt

írta: M4Sport
2016. december 29. 17:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

A következő év kulcsfontosságú lesz a Renault számára, a gyárnak ugyanis meg kell tennie az utolsó lépést a legjobbak felé, hogy a 2018-as szezonban már közel azonos teljesítményű erőforrással szálljon harcba velük – jelentette ki a motorrészleget vezető Rémi Taffin.

Nagyon nehezen indult a hibridéra a francia gyár számára, idén azonban sikerült javítaniuk erőforrásukon, így csökkenthették lemaradásukat a Ferrarival és a Mercedesszel szemben. A vörösöket a Red Bullnál versenyző Daniel Ricciardo szerint motorfonton már be is fogták, a következő lépés tehát a – még mindig tisztességes előnnyel bíró – bajnokcsapat levadászása lehet.

Motorrészlegük vezetője tudja, nehéz feladatot kell teljesíteniük, éppen ezért a 2017-es évtől (melynek új koncepcióval vágnak neki) még nem vár csodát, a következőben viszont már felérne a Mercedes szintjére. „Nem gondolom, hogy ezen a télen felzárkózunk” – ismerte el őszintén az Autosportnak. „A cél egyébként is az, hogy az év végére közel kerüljünk hozzájuk, és 2018-ban olyan pozícióban legyünk, amiben már harcolhatunk velük” – tette hozzá.

„Tudjuk, többé-kevésbé hol tartanak, és azt is, mi hogyan juthatunk oda. Őszintén mondom, 2018 lehet az a szezon, melyben minden kiegyenlítődik” – jegyezte meg a francia szakember, aki a szabályok állandóságától is „segítséget” vár. „Idő kérdése, hogy a motorteljesítmény kiegyenlítődjön. A következő szezon nem az utolsó lépés lesz a fejlődésünkben, hanem az utolsó olyan lépés, ami még látható. A szabályok miatt egy bizonyos ponton a teljesítmény ki fog egyenlítődni” – magyarázta.

„2017 kulcsfontosságú lesz, hiszen meg kell bizonyosodnunk róla, hogy a következő lépéssel a megfelelő irányba indulunk, de egyébként 99 százalékos bizonyossággal hisszük, hogy igen. A lehető legtöbbet kell kihoznunk az évből. Nem fogjuk agyondolgozni magunkat az első specifikáción, hiszen egész évben ésszerűen akarjuk csinálni a dolgainkat” – zárta gondolatát.

Azt, hogy az új szezon elején főként a megbízhatóságra – és nem a teljesítményre – helyezik a hangsúlyt, és a folytatásban kívánnak bevetni néhány komolyabb fejlesztést az ügyvezető igazgató, Cyril Abiteboul is lenyilatkozta már. Azt is elmondta, hogy ezt a döntést azért hozták, mert egy teljesen új – más által eddig még ki nem próbált – koncepcióval kezdenek, hiszen úgy érzik, az eddig használttal elérték a fejlesztési plafont.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

renault4
#1 renault4 2016. december 29. 21:09  


Én nagyon reménykedek a Renault-ban.
Az idei évben nagyot alkottak az előző évhez képest. Megbízhatóságban az élen voltak, hogy ezzel a konstrukciójú motorral nem tudtak az élre jutni az a Mercedes potenciáljának köszönhető. A Renault múltbéli gondolkodását ismerve nem kis dologban utazhatnak, ami nem csak a motor erejét fogja szolgálni hanem az aerot is támogatja, és ezzel a partnercsapatot a Red Bull-t is beérhetik, mivel ők tudják meg hamarabb a méreteket és a motor sajátosságait. Gondolok itt első sorban a hűtésre a fogyasztásra.
Persze a másik három rivális motorszállító sem lesz rest, én a Hondától várok hatalmas fejlődést, ami előbb beérhet, mint a Renault-é.FORMA-1 HÍREK

Esteban Ocon

82016.12.30. 18:19

A Liberty „fesztivált” varázsolna a versenyhétvégékből

Egy bennfentes beszélt az amerikai cég terveiről

02016.12.30. 16:51

Sainz fejlődése lenyűgözte a Toro Rossót

Tost nem győzte dicsérni fiatal pilótáját

42016.12.30. 15:40

Mercedes: Máshol sírás lett a vége a szupersztárok harcának

Wolff büszke arra, ahogy Hamilton és Rosberg rivalizálását kezelték