„Most komolyan! Nevetséges!” – ha egyszer Vettel dühbe gurul…

írta: M4Sport
2016. december 30. 13:29
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lehet őt szeretni és nem szeretni miatta, aligha férhet kétség hozzá, hogy ha rádiózásról van szó Sebastian Vettel, „adása” az egyik legérdekesebb a rajtrácson. Csokorba szedtük idei legemlékezetesebb megnyilvánulásait, melyek egyben 2016-os szezonjáról, helyzetéről és a Ferrarinál uralkodó hangulatról is szemléletes képet fest.

Kína, ütközés Kimi Räikkönennel az első kanyarban:

„Rendben, ütköztem. Esélyem sem volt elkerülni. Az egyik Red Bull úgy jött a belső íven, mint egy őrült, és nekimentem Kiminek” – kommentálta elsőre az esetet sűrű bocsánatkérések után.

„Kvjat támadása öngyilkos volt. Végig látszott, hogy ütközés lesz belőle, esély sem volt ilyen tempóval bevenni a kanyart” – tisztázta aztán kicsit később az általa torpedónak is nevezett Kvjattal történt esetét.

Oroszország, Danyiil Kvjat kétszer is belerohan:

„A ki******* ég szerelmére, ember! Ki a ****?! Ó, kiestem! Ütköztem! Valaki megütötte ki******* hátsó részem a kettes kanyarban, aztán valaki újra megütötte a ki******* hátsó részemet a hármasban is. Most komolyan! Mi a ****** csinálunk itt?!” – forrongott 200 feletti pulzusszámmal a falban.

Spanyolország, a Daniel Ricciardo elleni csata után:

„****** meg! Ha nem kerülöm el, egyenest az autómba megy. Most komolyan, mit csinálunk itt? Versenyzünk vagy pingpongozunk?!”

Azok a lassú lekörözöttek…

„Tűntessétek el a forgalmat az útból! Mamma mia, mi a pokol folyik itt?!” – tette fel a kérdést Kanadában a lekörözések során.

„Csökken a gumi hőmérséklete, mint a veszedelem. Nem is tudom, Alonso talán buszos kiránduláson van Bakuban” – panaszkodott régi ellenfelére az azerbajdzsáni szabadedzésen.

„Gyerünk már, kék zászló! *****, ez nevetséges! Gyerünk már, most komolyan!” – türelmetlenkedett a Magyar Nagydíjon.

„Most komolyan, ez nevetséges! Ez nevetséges! Elveszítem a második helyet a semmiért. ****!” – mondta Japánban.

Kék zászló! Ez nem lehet igaz!” – jött az újabb panasz.

„Irgalmas ég, menjen már! Mit akartok tudni? Gyors pálya, nehéz előzés, időt vesztesz egy másik autó mögött. Ez nevetséges!” – mondta az egyik Manorral való találkozás után Szuzukában.

Austin, ingerülten Riccardo Adami versenymérnökkel:

„Rendben, Sebastian, kicsit kihagy a hátsó szárnyunk, amit már te is észrevehettél.” – „Igen, egy kicsit! Jó vicc, folytasd csak!”

Mexikó, viccesen, de nem viccből:

„Biztonságban vagyunk? Kimehetek pisilni?” – tett fel szokatlan kérdést az időmérő első szakaszának végén. És komolyan gondolta: az „engedély” után valóban sietve távozott a garázsból…

Mexikó, verbális ámokfutás:

„Mekkora idióta! Teljesen ******” – adott jelentést Fernando Alonso elmeállapotáról a szabadedzésen. És a java csak vasárnap jött.

„Mozdulj, mozdul már a ********* ég szerelmére! Ő egy ******, ez ő!” – jellemezte a versenyen a pályát levágó, de őt nem elengedő Max Verstappent.

„Én vagyok az egyetlen, vagy ti is látjátok, amit én? Egyszerűen felhozza rám Ricciardót, *****!” – jött a következő dühöngő üzenet.

„Tudod, mit? Itt az üzenetem Charlie-nak: Menj a ******! Komolyan, menj a ******!” – küldött aztán sajátos üdvözletet a versenyigazgató Charlie Whitingnak is, ami miatt majdnem bajba is került az FIA-nál.

Brazília, veszélyben a csapattárssal:

„Ez őrület, most komolyan! Ez hülyeség! Piros zászló! Erre van szükség! (…) Igen, extrém esőgumi kell, de mindenekelőtt le kell állítani a versenyt. Ez így nem megy. Hány embernek kell még balesetbe kerülnie? Majdnem nekimentem Kiminek az egyenes közepén! Nem látni semmit” – hangzott brazíliai panasza Kimi Räikkönen baleste után, melynek szerinte nem is szabadott volna megtörténnie, ha az FIA idejében cselekszik.

Oszd meg!

13 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#13 albutr 2016. december 31. 09:12  

ebbe nincs semmi kivetni való.mi is ezt csináljuk az utakon.

Enveblo
#12 Enveblo 2016. december 31. 01:28  
f1m12:
Verstappen? mit nem csinált?

Ver = vergne nem? ves = verstappen

kayassine
#11 kayassine 2016. december 30. 22:21  

Nem kell ezt túl komolyan venni. Kevés a hír ilyenkor.

GM555
#10 GM555 2016. december 30. 21:47  

Vettel 2016: HONESTLYYYY... COMON.... BLUE FLAG... BLUE FLAG!! HONESTLY GUYS WTF??! :D :D :D

deze75
#9 deze75 2016. december 30. 20:37  
f1m12:
Verstappen? mit nem csinált?

tudod hogy Ő csak versenyez, csak Vettel rinyál

sába
#8 sába 2016. december 30. 19:54  

Hát én jót röhögtem rajta, meg a sok álszent hülén aki azt hiszi, hogy a többiek nem adják elő ugyanezt.

f1m12
#7 f1m12 2016. december 30. 19:24  
deze75:
Rosszul látod csak két pilóta nem csinálta soha..... MSC és VER

Verstappen? mit nem csinált?

f1m12
#6 f1m12 2016. december 30. 19:22  

higgyük azt, h a többi csendben ül az autóban.

deze75
#5 deze75 2016. december 30. 18:59  
easyleft:
nem kell itt álszenteskedni. az a szomoru h elnézést kér mert ezt várják el töle... azzal sincs gond h leadják. adják csak engem szorakoztat és érdekel is az igazi emberi reakciojuk. amugy általános iskola mellett lakom az erkélyem az udvar végétöl kb 20 méterre van. na az amit nyáron a szünetekben hallok ott az a kemény nem vettel. ráadásul öt kisipolják.

Rosszul látod csak két pilóta nem csinálta soha..... MSC és VER

easyleft
#4 easyleft 2016. december 30. 17:27  

nem kell itt álszenteskedni. az a szomoru h elnézést kér mert ezt várják el töle... azzal sincs gond h leadják. adják csak engem szorakoztat és érdekel is az igazi emberi reakciojuk. amugy általános iskola mellett lakom az erkélyem az udvar végétöl kb 20 méterre van. na az amit nyáron a szünetekben hallok ott az a kemény nem vettel. ráadásul öt kisipolják.

G0007
#3 G0007 2016. december 30. 15:29  

Mr Blue Flag-nek ez a a Dulifuli káromkodós polgárőr stílusa nem semmi :) ha max nem nyújtott valamit igazából ez jelentette az egyetlen szórakozást a futamokon. én valahol ma már szeretem is h mindig van valami baja :D

Utoljára módosítva: 2016. december 30. 15:44

ernike
#2 ernike 2016. december 30. 14:34  

Azért nem egy két jogos kifakadás volt itt az elején. Aztán látta a szerkesztő vagy minek hívják a közvetítés vezetőjét hogy ennek mekkora visszhangja van ér rászálltak a dologra, bejátszottak mindent.
Egyesek meg azt hiszik hogy a többiek csöndben ülnek az autóban. Alo megjegyzéseire is rászálltak egy időben.
És ők vannak kiakadva a nyelvezet miatt hát ne játsszátok be csesszétek meg.

guide
#1 guide 2016. december 30. 14:19  

Vettel rádiózását nem lenne szabad nyilvánosan leadni.A pillanat hevében mondja,amit mond.Ő így adja le a feszültséget,később meg nem győz bocsánatot kérni érte.Rengeteget árt magának ezzel.FORMA-1 HÍREK

Esteban Ocon

82016.12.30. 18:19

A Liberty „fesztivált” varázsolna a versenyhétvégékből

Egy bennfentes beszélt az amerikai cég terveiről

02016.12.30. 16:51

Sainz fejlődése lenyűgözte a Toro Rossót

Tost nem győzte dicsérni fiatal pilótáját

42016.12.30. 15:40

Mercedes: Máshol sírás lett a vége a szupersztárok harcának

Wolff büszke arra, ahogy Hamilton és Rosberg rivalizálását kezelték