Lesznek-e még fordulatok Hamilton és Rosberg csatájában?

írta: M4Sport
2016. augusztus 23. 17:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

Egy belgiumi győzelemmel törné meg Lewis Hamilton lendületét Nico Rosberg. A német úgy érzi, a szezon második felét tiszta lappal kezdi meg. Csapattársa hullámzó folytatásra készül.

Vannak-e még újabb fordulatok az idei bajnokságban? Nico Rosberg elképesztő lendülettel kezdte az idényt, sorozatban aratott győzelmei után pedig aligha hihettük, hogy a nyári szünetről már csak a bajnoki tabella második helyezettjeként tér vissza. Barcelonai 43 pontos előnyéből 19 pontot hátrány lett a Német Nagydíj után, Lewis Hamilton az előző hét versenyből hatot megnyert, ami cseppet sem biztató tendencia a német szempontjából.

Ő azonban úgy készül, mintha újraindulna küzdelmük. „Jó volt a családdal tölteni az elmúlt pár hetet, és feltölteni az akkumulátorokat. Minden egyes percét élveztem, de most ideje visszatérni a munkába! Számomra a szezon ezen szakasza olyan, mint egy új kezdet. Ami eddig történt a szezonban, az már a múlté” – nyilatkozta Rosberg.

„Alig várom, hogy újra autóba üljek, lenyomjam a gázpedált és mindent megtegyek a következő versenyeken. Nincs is jobb helyszín a szünet utáni újrakezdéshez, mint Belgium. Elképesztő pálya, komoly kihívásokkal, és általában az időjárás is elég bolondos, ami kavarodást okozhat. Minden versenyző imád itt versenyezni, a múltban pedig számos nagy pillanatot láthattunk itt, mint például Mika Häkkinen előzését Michael Schumacher ellen a Kemmel-egyenesben. Ez a történelem csak még különlegesebbé teszi a pályát, és szeretnék feliratkozni a győztesek névsorába. Erősnek érzem magam, tudom, hogy az enyém a legjobb autó, és már alig várom, hogy újra a pályán legyek!”

Címvédő csapattársának eközben azt is számításba kell vennie, hogy az elkövetkező versenyek valamelyikén (várhatóan Monzában) hátrasorolásos büntetést kap majd motorcsere miatt, ami ismét visszavetheti őt a pontversenyben. Fel is készült az újabb megpróbáltatásokra. „Elképesztő, milyen gyorsan megy ez az év. Mintha pár hete lett volna, hogy Barcelonában teszteltünk a télen, most meg már a nyári szünetnek is vége, és Spába tartunk! A szezon első fele valódi hullámvasút volt számomra, ehhez képest remek helyzetben vagyok, miközben a versenyek több mint fele már mögöttünk van. Lesznek még hullámhegyek és hullámvölgyek, ebben biztos vagyok, de ahogy eddig én és a csapatom teljesítettünk, az magabiztossá tesz” – nyilatkozta a kétszeres spái győztes. „Felfrissültnek érzem magam, energiával telve, és remélem, hogy jól alakul a hátralévő időszak. Spa nagyszerű pálya, minden versenyző élvezi. Jó érzés volt tavaly visszatérni a csúcsra, és remélem, hogy idén is jó versenyt futok.”

Oszd meg!





0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.



FORMA-1 HÍREK

Esteban Ocon

82016.12.30. 18:19

A Liberty „fesztivált” varázsolna a versenyhétvégékből

Egy bennfentes beszélt az amerikai cég terveiről

02016.12.30. 16:51

Sainz fejlődése lenyűgözte a Toro Rossót

Tost nem győzte dicsérni fiatal pilótáját

42016.12.30. 15:40

Mercedes: Máshol sírás lett a vége a szupersztárok harcának

Wolff büszke arra, ahogy Hamilton és Rosberg rivalizálását kezelték