Kiérdemelték az ellenfelek tiszteletét

írta: M4Sport
2016. december 29. 18:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Manor csapatmenedzsere, Dave Ryan úgy véli, a mezőny legkisebb istállója 2016-ban kiérdemelte az ellenfelek tiszteletét, hiszen komoly formajavuláson ment keresztül az előző szezonhoz képest, melynek köszönhetően többször bejutott a Q2-be és egy pontot is gyűjtött.

A 2014-es évad után az utolsó pillanatban menekültek meg a csődtől, 2015-öt a mezőny messze leggyengébb autójával küszködték végig, majd szerződést kötöttek a Mercedesszel, igazoltak néhány tapasztalt szakembert és erőfeszítéseik szinte azonnal kifizetődtek: a számukra rosszemlékű Brazil Nagydíjig 2016-ban a 10. helyet foglalták el a gyártók bajnokságában.

Noha a Sauber végül kiénekelte a sajtot a szájukból (és a jobb pozícióért járó dollármilliókat is), a vezetőség elégedett az évaddal, ami egy világbajnoki pontot és több emlékezetes pillanatot is hozott számukra. „Legyünk őszinték, hatalmas javulásra volt szükségünk, de megcsináltuk” – nyilatkozta Ryan az Autosportnak a csapat 2016-os szezonját értékelve. „Folytatnunk kell a fejlődést, de a cél az volt, hogy kiérdemeljük a többiek tiszteletét, és ezt megtettük” – hangsúlyozta.

„Többször előfordult, hogy a tiszta teljesítményünk alapján megérdemeltük a Q2-es szereplést, és öt alkalommal ezt is kipipálhattuk – de nem elégszer. Teljesen egyértelmű, hogy ide tartozunk, és ha folytathatjuk az építkezést, akkor senkinek sem lesz oka azt feltételezni, hogy a fejlődésünk megtorpan” – magyarázta a tapasztalt sportvezető, aki évtizedeket húzott le a McLarennél.

Ryan kiemelte, Manor azért is dicséretet érdemel, amiért jól be tudta osztani a rendelkezésére álló költségvetést. „Sok leckét meg kell tanulnunk, és ez komoly kihívás. Ha megnézed, milyen felszerelésekkel rendelkeznek a többiek, azonnal rájössz, hogy a feladat igen nehéz. Frusztráló, hogy tudod, mit kell tenned, de két-három év, mire eljutsz a kívánt pontra. A költségvetés is komoly dolog, de tekintve, mennyi pénzt fektettük be, és mennyit kaptunk vissza, meggyőzőek voltunk. De tudjuk, hogy sok munka vár még ránk” – zárta gondolatát.

Pozitív nyilatkozata ellenére a szezon vége óta többször felmerült, a Manort rosszul érintette a 10. hely elvesztése, az azért járó pénzösszegekre ugyanis nagy szükségük lett volna. Most abban bíznak, egy új befektető segít neki túljutni ezen az időszakon. A hírek szerint egyébként nem hiába, hiszen többen is érdeklődnek a csapat iránt. A leggyakrabban a KFC Indonézia tulajdonosáról hallani, de legutóbb felmerült a McLarentől távozni kényszerülő Ron Dennis neve is.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Tuareg
#1 Tuareg 2016. december 30. 08:52  

Nagy kár azért a felesleges kiállásért Ausztriában, simán meglehetett volna egy jobb hely anélkül, tekintve hogy pl Bottas közvetlen Pascal előtt futott be. Az autójukkal meg engem megnyertek, imádom ezt a színkombinációt, de félek, hogy az új tulaj változtatni fog rajta.FORMA-1 HÍREK

Esteban Ocon

82016.12.30. 18:19

A Liberty „fesztivált” varázsolna a versenyhétvégékből

Egy bennfentes beszélt az amerikai cég terveiről

02016.12.30. 16:51

Sainz fejlődése lenyűgözte a Toro Rossót

Tost nem győzte dicsérni fiatal pilótáját

42016.12.30. 15:40

Mercedes: Máshol sírás lett a vége a szupersztárok harcának

Wolff büszke arra, ahogy Hamilton és Rosberg rivalizálását kezelték