Hülkenberg nem hiszi, hogy a Force India feljebb lép

írta: M4Sport
2016. december 28. 19:33
FOTÓ: ©xpbimages.com

A csapattól távozó Nico Hülkenberg úgy véli, a Force Indiának 2017-ben nehéz lesz túlszárnyalnia idei teljesítményét, a dobogó ostromlásához ugyanis nagyobb költségvetésre lenne szüksége. A német egyelőre új istállójától sem vár hatalmas előrelépést.

A Force India fennállása legjobb eredményét ünnepelheti, miután a Williamst legyőzve sikerült megszereznie a gyártók bajnokságának negyedik pozícióját. A következő szezonnal kapcsolatban igyekeznek óvatosan nyilatkozni (legtöbbször helyezésük megszilárdításáról beszélnek), ugyanakkor nem felejtik el megjegyezni, a szabályváltozások kihasználásával folytathatják fejlődésüket.

Sokak szerint azonban a jelenlegi források mellett a negyedik helyezés a maximum, a három óriást ugyanis nem lehet legyőzni az ő költségvetésükből, sőt a szintén komoly pénzekből gazdálkodó McLarenre és Renault-ra is oda kell figyelniük. Ebben a kijelentésben az indiaiaktól az utóbbi istállóhoz igazoló Hülkenberg szerint is van valami. „Nehéz megjósolni, mi vár rájuk” – mondta a Motorsportnak. „Nagyon nehéz továbblépni, és a legjobb három közé kerülni.”

„Azt hiszem, ehhez egy kicsit nagyobb költségvetésre és több erőforrásra lenne szükségük. Az emberekkel szerintem minden rendben van. A pálya mellett és a gyárban is nagyszerű csapatot alkotnak, szóval nem hiszem, hogy megragadnának. Ez egy hatalmas kihívás számukra, egy nagyon nehéz feladat” – tette hozzá a német, aki pályafutása jelentős részét a Force Indiánál töltötte.

Amikor átigazolt a bajnokságban öt pozícióval hátrébb végző Renault-hoz, sokan megjegyezték, bár lépése a jelenlegi erőviszonyokat nézve furcsának is tűnhet, hosszabb távon kifizetődő lehet, hiszen a gyár támogatásának köszönhetően a francia istállóban több lehetőség rejlik. Bár Hülkenberg is hisz a Renault projektjének sikerében, egyelőre úgy érzi, a 2017-es év is a fokozatos fejlődésről szól majd, a nagy előrelépést tehát nem a következő szezontól várja.

„Jövőre az építkezésé lesz a főszerep. Realistának kell maradnunk” – mondta. „Az idei évük nagyon nehéz volt. Értelemszerűen bonyolult helyzetbe kerültek, amikor megvették a csapatot, és ez főleg az idény elején éreztette a hatását. Nem öltek túl sokat az autó fejlesztésébe, szóval remélem, hogy jövőre már egy kicsit jobb lesz a helyzet. De nem várhatom el, hogy azonnal a legjobb hat között legyünk, hiszen a legjobb tíz elérése is kihívást jelenthet. Időre van szükségünk. Megfelelő infrastruktúrára van szükségünk, jó szakemberekre és fejlesztenünk kell az autót” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

niconauta
#3 niconauta 2016. december 29. 22:13  

egyről a kettőre, step by step

Toti
#2 Toti 2016. december 29. 00:16  
armin1:
Ő miért ment át a Renaulthoz ? erről lemaradtam

Gyári szerződés. Lehet akármilyen jó a Force India, ezzel nem tud versenyezni. Meg a Force Indiánál nagyjából ez a negyedik hely a csúcs. A Renault nagyobb potenciállal rendelkezik.

armin1
#1 armin1 2016. december 28. 23:38  

Ő miért ment át a Renaulthoz ? erről lemaradtamFORMA-1 HÍREK

Esteban Ocon

82016.12.30. 18:19

A Liberty „fesztivált” varázsolna a versenyhétvégékből

Egy bennfentes beszélt az amerikai cég terveiről

02016.12.30. 16:51

Sainz fejlődése lenyűgözte a Toro Rossót

Tost nem győzte dicsérni fiatal pilótáját

42016.12.30. 15:40

Mercedes: Máshol sírás lett a vége a szupersztárok harcának

Wolff büszke arra, ahogy Hamilton és Rosberg rivalizálását kezelték