Grosjean „minden pénzt megér” csapatának

írta: M4Sport
2016. december 28. 17:19
FOTÓ: ©xpbimages.com

Romain Grosjean szerződtetése minden pénzt megért, hiszen a fontos pontokat szerző francia pilóta mentette meg a Haas-istálló szezonját – jelentette ki a csapat első embere, Gene Haas, aki az új márkatársról, Kevin Magnussenről is beszélt.

Grosjean a gyári Renault-vá alakuló Lotusnak intett búcsút az amerikai alakulat kedvéért, ahol a szurkolók és a szakértők nagy meglepetésére pazar évkezdést produkált: Ausztráliában hatodik, Bahreinben pedig ötödik lett az újonccsapat autójával. Bár az istálló nem tudta megtartani a lendületet, büszke lehet idei szezonjára, hiszen megszerezte a nyolcadik helyet a bajnokságban.

Ezt részben Grosjean 29 egységének köszönheti (a csapattárs, Esteban Gutiérrez egyszer sem került be a legjobb 10 közé, azaz ő egységek nélkül maradt), nem meglepő tehát, hogy a nagyfőnök roppant elégedett nyilatkozott pilótájáról. „Én mondom, a pontjai nélkül komoly világfájdalmunk lett volna. Szóval már csak ezek miatt az egységek miatt is minden pénzt megért, hogy itt volt velünk a fedélzeten” – nyilatkozta Haas az ESPN-nek.

„Csalódott vagyok, hogy nem tudtuk tartani ezt az arányt, mert akkor 100 pontunk is lehetett volna, de végső soron nagyon elégedett vagyok azzal, amit idén elértünk” – tette hozzá az amerikai szakember, aki 2017 előtt változtat pilótapárosán, a „vártnál gyengébben” teljesítő Gutiérrez helyére ugyanis a Renault-tól igazolt Kevin Magnussent ülteti.

Nyilatkozata során azt is elmondta, miért esett a dánra a vezetőség választása. „Azt hiszem, ő tud pontokat szerezni, amikor szükségünk van rá, ami egyébként eléggé nehéz feladat. Hiába gyors valaki különösen az időmérőn, vagy a futam egyes körein, a versenynapon való helytállás az egy másik történet. Vannak emberek, akik igazán jók ebben.”

Zárásképpen elárulta, Magnussen szerződtetését már 2015-ben is fontolóra vették, sőt hamarabb felkeresték, mint azt a pilótát, aki végül az istálló vezérévé vált. „Beszéltünk vele még mielőtt felvettük a kapcsolatot Grosjeannal. Tudtuk, hogy nagyon sok lehetőség rejlik benne. Több versenypályán is láttam versenyezni, figyeltem, hogyan teljesít a mezőnyben. Azt hiszem, megvan a képessége, hogy pontokat szerezzen, amikor kell. És nekünk pont erre van szükségünk.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Esteban Ocon

82016.12.30. 18:19

A Liberty „fesztivált” varázsolna a versenyhétvégékből

Egy bennfentes beszélt az amerikai cég terveiről

02016.12.30. 16:51

Sainz fejlődése lenyűgözte a Toro Rossót

Tost nem győzte dicsérni fiatal pilótáját

42016.12.30. 15:40

Mercedes: Máshol sírás lett a vége a szupersztárok harcának

Wolff büszke arra, ahogy Hamilton és Rosberg rivalizálását kezelték