Figyelni fogja Mick Schumachert a Mercedes

írta: M4Sport
2016. december 28. 09:55
FOTÓ: ©Formula1/Twitter

Figyelemmel fogja kísérni a Mercedes a 2017-ben a Forma–3-as Európa-bajnokságban versenyző Mick Schumacher teljesítményét.

Michael Schumacher fia karácsonykor jelentette be, hogy aláírta új megállapodását a Prema-csapattal, melynek értelmében jövőre eggyel magasabb szinten, már a Forma–3-ban fog versenyezni. Mick Schumacher azt sem titkolja, hosszabb távon a Forma–1 elérése a célja – ehhez pedig a Premán kívül segítséget jelenthetnek számára jó kapcsolatai is.

A német és az olasz F4-es bajnokság idei második helyezettje a nyáron Hockenheimben édesapja két korábbi csapatánál, a Ferrarinál és a Mercedesnél is feltűnt a garázsban, egy éve az akkor még az előbbi csapatnál dolgozó Luca Baldisserri segített neki az első premás tesztjénél, utóbbi márka pedig tavaly és idén is meghívta őt az évzáró rendezvényére (a Premánál Mercedes-motorokkal versenyez). A közelmúltban ráadásul az a hír is elterjedt, hogy a németek hamarosan hivatalosan is felveszik őt utánpótlásprogramjukba, ám ezt később ők cáfolták.

Toto Wolff sportigazgató most viszont jelezte, nagyon is odafigyelnek Mick pályafutásának alakulására, és ha eléggé meggyőzi őket, akár még erre is sor kerülhet. „Mick egy remek srác, izgalmas versenyző. A családja természetesen közel áll a szívünkhöz, és helyes lépés a részéről, hogy az F3-ban folytatja” – nyilatkozta az osztrák a La Gazzetta dello Sportnak. „Ha jól teljesít ott, sok csapat oda fog figyelni rá, és a Mercedes is közöttük lesz” – ígérte.

A legifjabb Schumachernek a 2017-es lesz a harmadik együléses szezonja, első két F4-es évében két ezüstérmet szerzett összetettben, 2016-ban pedig két sorozatban összesen 10 versenyt nyert, 22-szer állt a dobogón és 6-szor a pole-ban.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

sába
#6 sába 2016. december 29. 21:05  
csaby_massa:
tényleg dicséretes, hogy a tragédia ellenére is csinálni tudja és akarja azt amit az apja is csinált. ja igen az apja csinálta ezt legjobban az F1 eddigi történelmében. :) A sport már nem (jobb esetben nem csak) a teljesitményről szó, az emberi nagy küzdelmekről, erőn túli eredményekről, a sport az teljesen a pénzről szól. Mick-nek szinte most adhatnának egy Ferrarit vagy egy Mercit mert rengeteg pénzt termelne a neve miatt ez nem kérdés, ezért nincs is min csodálkozni ha 1-2 év múlva már ott lesz a mezőnyben. DE, mint nagy Schumacher rajongó én nagyon remélem és bizok benne, hogy hozni fog egy becsületre méltó szintet, nagyon szurkolok a kölyöknek és nagyon remélem, hogy nem a Merci fog lecsapni rá hanem a Ferrari, bár az olaszok ott csesznek el mindent ahol csak tudnak...

Én nem gondolom, hogy 1-2 éven belül az f1-ben lesz. Aránylag későn kezdte igazán komolyan venni ezt a profiskodást. Ha azt vesszük alapul, hogy az f4-ben két évet lehúzott, akkor feltételezhető, hogy a többi kategóriában sem csak egy évet fog versenyezni. Nem hiszen, hogy Stroll útját járva kihagyná a gp2-t. Schumacher rajongóként én is a ferrariban látnám, de ha reálisan nézem a dolgokat, akkor egyenlőre csak kerülje el nagy ívben a vörösöket. Én már akkor elégedett leszek, ha egyre érettebben fog versenyezni és ugyanolyan agresszív manővereket fog bemutatni a felsőbb kategóriákban is mint tette azt ebben az évben az f4-ben.

csaby_massa
#5 csaby_massa 2016. december 28. 22:57  

tényleg dicséretes, hogy a tragédia ellenére is csinálni tudja és akarja azt amit az apja is csinált. ja igen az apja csinálta ezt legjobban az F1 eddigi történelmében. :)

A sport már nem (jobb esetben nem csak) a teljesitményről szó, az emberi nagy küzdelmekről, erőn túli eredményekről, a sport az teljesen a pénzről szól. Mick-nek szinte most adhatnának egy Ferrarit vagy egy Mercit mert rengeteg pénzt termelne a neve miatt ez nem kérdés, ezért nincs is min csodálkozni ha 1-2 év múlva már ott lesz a mezőnyben.

DE, mint nagy Schumacher rajongó én nagyon remélem és bizok benne, hogy hozni fog egy becsületre méltó szintet, nagyon szurkolok a kölyöknek és nagyon remélem, hogy nem a Merci fog lecsapni rá hanem a Ferrari, bár az olaszok ott csesznek el mindent ahol csak tudnak...

G0007
#4 G0007 2016. december 28. 14:33  
Zasalamel:
Egyelőre kérdéses, h a nevét akarják e, vagy a teljesítményét.

elkezdett fejlődni , de mindenkit az apja miatt érdekel jelenleg. aztán később - ha így folytatja a fejlődést- , akkor szép lassan már nem csak azt nézik, hogy kinek a fia.

Utoljára módosítva: 2016. december 28. 14:34

Zasalamel
#3 Zasalamel 2016. december 28. 12:56  

Egyelőre kérdéses, h a nevét akarják e, vagy a teljesítményét.

Ozzman
#2 Ozzman 2016. december 28. 12:10  

Nem kérdés, hogy a srácnak ki van kövezve az útja egy F1-es kis/középcsapatig. Hogy mit kezd vele, az csak rajta múlik. Az eddigiek alapján az még nem látszik, hogy ennél tovább is juthat-e. Ami miatt egyelőre kalapemelést érdemel az az, hogy eddig eljutott annak ellenére, amin az elmúlt néhány év alatt átment.

G0007
#1 G0007 2016. december 28. 11:29  

de meglepő... :)

Utoljára módosítva: 2016. december 28. 11:31FORMA-1 HÍREK

Esteban Ocon

82016.12.30. 18:19

A Liberty „fesztivált” varázsolna a versenyhétvégékből

Egy bennfentes beszélt az amerikai cég terveiről

02016.12.30. 16:51

Sainz fejlődése lenyűgözte a Toro Rossót

Tost nem győzte dicsérni fiatal pilótáját

42016.12.30. 15:40

Mercedes: Máshol sírás lett a vége a szupersztárok harcának

Wolff büszke arra, ahogy Hamilton és Rosberg rivalizálását kezelték