Alonsónak hiányzik az esélyesség érzése

írta: M4Sport
2016. december 28. 16:31
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fernando Alonso nem titkolja, hiányzik neki a bajnoki küzdelem, ugyanakkor hálás azért, hogy pályafutása során több alkalommal is ringbe szállhatott a világbajnoki trófeáért. Azt is elismerte, nehéz volt megemésztenie, hogy az utóbbi időben csak a pontszerzését harcolhatott.

A spanyol 2005-ben és 2006-ban is felülhetett az F1 trónjára, szériáját látva pedig akkor kevesen hitték volna, hogy 10 évvel később is „csak” két bajnoki cím áll majd a neve mellett. Lehetősége persze volt a trófeák számának növelésére, de 2007-ben, 2010-ben és 2012-ben is lecsúszott a végső győzelemről (mindhárom évben csupán néhány pont hiányzott a sikerhez).

Azóta igazából esélye sem volt a bajnoki győzelemre, a Ferrari ugyanis 2013-ban és 2014-ben is elmaradt a legjobbtól, a McLarennél pedig (ahová két évvel ezelőtt igazolt) még a pontszerzésért is harcolnia kellett. „Ötször volt szerencsém megtapasztalni, milyen érzés a bajnoki címért küzdeni. Edzel, ellátogatsz a gyárba, szimulátorozol, különböző eseményeken veszel részt, tartod a kapcsolatot a médiával. Mindent azért teszel, hogy jobb légy, és harcolhass a bajnok címért” – mondta.

„Az utóbbi négy évben hiányzott az esélyesség érzése. Másfelől viszont úgy érzem, szerencsés vagyok, hogy öt alkalommal is érezhettem már ezt, kétszer pedig nyerhettem is, mert sok kollégámnak, akik hatalmas tehetségek voltak, nem adatott meg a lehetőség, hogy eljussanak az F1-ig. Néhány bekerültek, de sosem tapasztalhatták meg, milyen érzés felállni a dobogóra, milyen érzés az első helyről indulni és futamot nyerni, pedig nagyon-nagyon tehetségesek. Szóval, egyrészt szerencsésnek érzem magam, ugyanakkor van némi hiányérzetem is” – ismerte el őszintén.

Noha továbbra is kitart csapat mellett, és hiszi, a következő szezon már jobb eredményeket hozhat, nem titkolja, az utóbbi két év eredménytelenségét nehéz volt megemészteni egy olyan pilótának, aki pályafutása során győzelmeket és bajnoki címeket is szerzett már, tehát valamilyen szinten hozzászokott a sikerhez.

„A McLaren az F1 második legjobb csapata, szóval nem normális az, hogy a Q1-ben harcolunk. A csapatban mindenki érzi a nyomást, mert nem tudunk megfelelni az elvárásoknak, és ez frusztrál bennünket. Másrészről itt van a személyes frusztráció is, amiért nem harcolhatunk a dobogóért és a győzelemért, és van, hogy nem hozhatjuk ki a maximumot az autóból, mert 10 kör után valami probléma lép fel és át kell hangolni a motort, az akkumulátort, vagy valami mást. Talán egy Sauber leelőz, és mindenki a fantasztikus manőverről beszél, de neked 100 lóerővel kevesebb volt. Nem arról van szó, hogy elfelejtettél vezetni, csak helyzetek, amikre nincs ráhatásod” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

No.1
#6 No.1 2016. december 30. 21:26  
HungarianRacer:
"A McLarennel akarok világbajnok lenni" A. büszke? B. naiv? C. engedelmes eb? D. Ábécé koktél?

E. Valamit mondani kell (és nincs is máshol reális hely)
Elég valószínű, hogy az RB és a Merci lesz a 2 topcsapat. A közepes és kicsapatok között lehet meglepetés, de csodát nem lehet tőlük várni. A Ferrari helyzete nem túl rózsás a Mclarennél meg egy erős szemléletváltás kellene, de lehet a Ferrarira is ráférne.

Denis Hunter
#5 Denis Hunter 2016. december 29. 18:22  

Hidd el Alonso, a McLaren szurkoloknak is hianyzik az eselyesseg erzese. Mar azert is csapat polot hordani es kaoszfutamert imadkozni kellett, hogy pontot szerezzetek :D

Zasalamel
#4 Zasalamel 2016. december 28. 19:08  
f1 the best:
Ha ennyire hiányzik neki a győzelem miért nem megy a Mercihez? Ott van egy üres hely. :D

Nem rajta múlik, a merci nem vállal be két élpilótát egy csapatban.

chapman88
#3 chapman88 2016. december 28. 18:38  
f1 the best:
Ha ennyire hiányzik neki a győzelem miért nem megy a Mercihez? Ott van egy üres hely. :D

Mert kb. annyi esélye van bele ülni abba az ülésbe mint a McLarennel jövőre vb-címért küzdeni! xD

f1 the best
#2 f1 the best 2016. december 28. 17:42  

Ha ennyire hiányzik neki a győzelem miért nem megy a Mercihez? Ott van egy üres hely. :D

HungarianRacer
#1 HungarianRacer 2016. december 28. 17:14  

"A McLarennel akarok világbajnok lenni"
A. büszke?
B. naiv?
C. engedelmes eb?
D. Ábécé koktél?FORMA-1 HÍREK

Esteban Ocon

82016.12.30. 18:19

A Liberty „fesztivált” varázsolna a versenyhétvégékből

Egy bennfentes beszélt az amerikai cég terveiről

02016.12.30. 16:51

Sainz fejlődése lenyűgözte a Toro Rossót

Tost nem győzte dicsérni fiatal pilótáját

42016.12.30. 15:40

Mercedes: Máshol sírás lett a vége a szupersztárok harcának

Wolff büszke arra, ahogy Hamilton és Rosberg rivalizálását kezelték