A Haasszal nehezebb lesz, mint a Renault-val?

írta: M4Sport
2016. december 29. 15:19
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kevin Magnussen nem hiszi, hogy csapatváltása miatt messzebb került attól, hogy egy nap a világbajnoki cím megszerzéséért harcolhasson, hiszen a Haasnál is annyi esélye lesz a bizonyításra, mint a Renault gyári istállójánál volt.

Bár felajánlották neki a szerződéshosszabbítás lehetőségét, Magnussen visszautasította azt, és Gene Haas csapatát választotta a francia istálló helyett, hiszen ezt az opciót biztosabbnak érezte (a Renault váratta, míg az amerikaiak egyértelművé tették, őt akarják). Többen – például az idei csapattárs, Jolyon Palmer – úgy vélik, ezzel hibát követett el, hiszen egy gyári csapatnak intett búcsút.

Magnussen nem ért egyet ezekkel a kijelentésekkel, elmondása szerint ugyanis semmivel sem vált rögösebbé az útja azáltal, hogy 2017-ben egy privát istállónál fog versenyezni. „Egyáltalán nem érzem” – felelte határozottan, amikor arról kérdezték, távolabb került-e ezzel a váltással attól, hogy egy nap a bajnoki címért küzdjön. „A szerződésem nem öt évre szól, és ki tudja, mire lesz képes a Haas? Akkor pedig a lehetőségek… határtalanok” – tette hozzá.

„Igazából minden rajtam múlik. Nem hoztam volna olyan helyzetbe saját magam, melyben tudom, hogy tovább tart a dolog. Sőt, épp ellenkezőleg. Maradhattam volna a Renault-nál, egészen addig, amíg meg nem nyerik a világbajnoki címet, csak nincs semmilyen garancia arra, hogy világbajnoki címet fognak szerezni. Azt hiszem, kell pár év, míg harcolhatnak érte” – magyarázta.

A Haas debütáló szezonja egyébként is ígéretes volt, a csapat ugyanis nyolcadik lett a gyártók bajnokságában 29 egységgel, és több alkalommal is felhívta magára a figyelmet egy-egy kiugró eredménnyel (főleg az év elején villogtak, de a második félévben is voltak biztató pillanataik). Ráadásul a csapat vezetői többször elmondták, korán abbahagyták az autó fejlesztését, hogy komolyabb figyelmet szentelhessenek a 2017-esnek.

Most Magnussen is abban bízik, hogy ez a csapat malmára hajthatja majd a vizet a komoly szabályváltozásokat hozó új szezonban. „A következő lesz a második évük. Sokat tanultak és hamar 2017-re kezdtek összpontosítani. El is mondták, hogy már az első verseny előtt az új autóra helyezték a hangsúlyt. Nekem pedig ennyi elég is” – zárta gondolatát a dán.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Esteban Ocon

82016.12.30. 18:19

A Liberty „fesztivált” varázsolna a versenyhétvégékből

Egy bennfentes beszélt az amerikai cég terveiről

02016.12.30. 16:51

Sainz fejlődése lenyűgözte a Toro Rossót

Tost nem győzte dicsérni fiatal pilótáját

42016.12.30. 15:40

Mercedes: Máshol sírás lett a vége a szupersztárok harcának

Wolff büszke arra, ahogy Hamilton és Rosberg rivalizálását kezelték