Egy élmény, amihez hasonlót még nem láttunk: kipróbáltuk az Uncharted 4: A Thief’s Endet

írta: Motorsportal
2016. június 11. 22:35
Uncharted 4: A Thief’s End

Aki PlayStation konzol vásárlásán töri a fejét, annak az egyik legjobb érv lehet az Uncharted sorozat, mely anno PlayStation 3-on indult, de a tavaly megjelent Uncharted: The Nathan Drake Collectionnek köszönhetően most már PlayStation 4-re is elérhető minden epizód. Az előző három rész mind-mind kiemelkedőnek számított, a fejlesztő Naughty Dog minden alkalommal teljes mértékben kihasználta a rendelkezésére álló erőforrásokat, sem azok előtt, sem azok után nem volt még egy olyan játék, ami látványban túlszárnyalta volna az egyes részeket. Ez viszont csak egy darabja annak, ami miatt az Uncharted játékok különlegesek – a készítők olyan ügyesen ötvözik a videojátékos elemeket a filmszerű élménnyel, hogy ennek köszönhetően mindig valami páratlan jön létre. Nincs ez másképp a negyedik rész esetében sem, ami méltóképpen zárja le a sorozatot, és búcsúztatja el a főszereplő kalandort, Nathan Drake-et.

Uncharted 4: A Thief’s EndDrake már korábban vissza szeretett volna vonulni, békében él feleségével, Elenával, aki minden általunk is átélt kalandjára elkísérte őt. Egy nap viszont váratlanul felbukkan rég halottnak hitt bátyja, aki belekeveredett egy olyan szituációba, melyből csak Nathan segítségével tud kikászálódni. A kalóz, Henry Avery kincsét kell megtalálniuk, és a nyomokat követve bejárni a világot. A játék során megfordulunk Skóciában, Madagaszkáron, illetve egy trópusi szigetcsoport szigetein is. A látvány mindvégig elképesztő, a tájképek simán beillenének önálló művészeti alkotásoknak, mi az akció hevében is képesek voltunk leállni egy pillanatra gyönyörködni.

Nem csak a környezettel kell megküzdenünk. A kincsre ugyanis nem csak mi, de a Drake-testvérek korábbi társa, valamint egy Nadine nevű, zsoldoshadsereget vezető hölgy is vadászik, és nem riadnak vissza semmilyen módszertől annak érdekében, hogy kiiktassanak minket.

Uncharted 4: A Thief’s EndAz Uncharted 4 játékmenetének nagy részében sziklákon mászkálunk, lengedezünk a vadonatúj elemként bevezetett kötélen, trükkös fejtörőket próbálunk megoldani, felfedezzük a környezetünket gyalog vagy valamilyen járműben ülve, és igyekszünk kiiktatni a zsoldosokat. A játékot viszont a kiemelkedően jó, fordulatos történet, a karakterek váratlan megnyilvánulásai, párbeszédei és interakciói, valamint az átvezetőkben látható, elismerésre méltó színészi játék teszi igazán különlegessé – szinte olyan, mintha egy filmet néznénk.

A körülbelül 10-15 óra alatt végigjátszható történet végére érve sem áll meg a játék; három izgalmas játékmódban küzdhetünk meg másokkal online. A többjátékos szegmensben más játékosokra vadászhatunk, miközben igyekszünk teljesíteni az épp aktuális feladatot. Az egyik játékmódban pusztán az ellenséges csapat tagjainak kiiktatása a cél, egy másikban három zónát kell elfoglalni és minél tovább megtartani, egy harmadikban pedig mindkét fél feladata, hogy egy kincset megragadjon, és a saját kincsesládájához cipelje. Pörgős, könnyen bele lehet rázódni, főleg akkor, ha már túlvagyunk a sztorin.

Uncharted 4: A Thief’s End

Az Uncharted 4: A Thief's End a PlayStation 4 jelenleg egyik legjobb játéka, mely minden tekintetben túlszárnyalja mind elődeit, mind a konkurenciát. Szívből ajánljuk gyakorlott játékosoknak és alkalmi gamereknek egyaránt, függetlenül attól, hogy a múltban találkoztak-e már a sorozat valamelyik tagjával. Javasolt a The Nathan Drake Collection után belevágni, de kezdésnek is kiváló.

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.